Evertekelo 2018

Egy ujabb ev ami teljesen okes volt. Talan kicsivel jobb, mint 2017, de azert egy 8-ast meg nem er el.

Az ev elso feleben eldontottem, hogy otthagyom a munkahelyem. Furcsa, azt hittem, hogy tiz evig maradok majd, vegul osszesen 20 honap utan dontottem el, hogy ez megsem lesz jo nekem. Sokat interjuztam, vegul az orszag legnagyobb bankjahoz kerultem, en foglalkozom a felho-szolgaltatasok biztonsagaval.

Az ev elso 8 honapjat sikeresen bearnyekolta a lellei lakas koruli hercehurca, meg az utolso napokban, augusztus elejen is meg tudtak szivatni. Igy fel evvel az atadas utan lassan mar stabilan lesz futes es talan nehany honapon belul internet is. Mobiltelefon-lefedettseg meg mindig nincs, nem tudom, ezt hogyan lehet majd megoldani.

Szerencsere az az igazsag, hogy minden modositas, amit kertunk, jobba tette a lakast. Ez kulonosen elojon ha a szomszedokkal hasonlitom ossze. Tok jo lett az L helyett I alaku konyha, mert igy nyertunk jo masfel metert a nappaliban. Ezert szepen elfer a nagy ebedloasztal es a kanape is. Orulok, hogy a mosogepet es a szaritogepet atrakattuk a taroloba, mert igy eleg nagy hely lett a furdoben egy walk-in zuhany beepitesehez. Tok jo lett.

Utazasilag egesz jol alakult az ev, megvan az elso Star Alliance aranykartya :-). Marciusban eljutottam Szingapurba, ahol kiprobalhattam a Marina Bay Sands tenyleg lenyugozo tetomedencejet. Aztan husvetoltunk Goteborgban, ahol megneztuk a meno, hideghaborus bunkerbol kialakitott repulomuzeumot es a kikotot is. Majusban egy hirtelen hoeses utan elmentunk a mar hagyomanyos ket hetes spanyol utra, most Cambrils es Barcelona volt a soros. Egyik nap elugrottam megnezni Andorrat (ezzel vigyazni, nem EU, borzaszto telefonszamla van nehany perc alatt). Sikerult megneznunk egy romai vizvezeteket is, a Pont del Diablet.

Juniusban Idaho Fallsba utaztam, ahol reszt vettem egy erdekes, automatizalas-biztonsagi tanfolyamon. Ezen az uton kulonosen sok dolgot sikerult megnezni: a Yellowstone parkot, a Grand Teton nemzeti parkot,  a vilag elso tenyesztoreaktorat, az EBR-1-et, a krumplimuzeumot, az Arches nemzeti parkot, Salt Lake Cityt es a Niagara-vizesest.

Aztan az egesz nyarat Magyarorszagon toltottem a gyerekekkel. Julius elejen megneztuk a Plitvicei-tavakat, aztan Lellen es Labatlanon toltottuk az idot. Augusztus masodik hetere be tudtunk koltozni a lakasba. Itt eleg sokat sikerult dolgozni vele, amig nagyjabol elkeszult a honap vegere. Augusztus 20-an hazavittem a gyerekeket es visszamentem egy hetre pihenni. Persze az ido legnagyobb reszet akkor is a dolgok osszeszerelese vitte el. Azert sikerult megnezni a szolnoki repulomuzeumot.

Lily is iskolas lett 🙂

Szeptemberben elkezdtem dolgozni az uj munkahelyemen. Ket munkatarsammal is dologoztam mar egyutt korabban, a “szomszed” csoportba pedig egy masik ismeros jott. Egeszen kezdem mar megszokni.

A gyerekek cukin feloltoztek halloweenra. Aztan amikor mar nem is szamitottam uj utazasra, hirtelen kiderult, hogy mehetek az Amazon Re:Invent rendezvenyere Las Vegasba. Ugyhogy november vegen jo hosszu de kenyelmes ut utan megerkeztem Vegasba. Itt megneztem a Horseshoe-bendet, a Hoover-gatat es a Grand Canyont.

A karacsonyt Lellen toltottuk, tok jo volt, ugy tervezzuk, jovore is ugyanigy csinaljuk.

Sorry, comments closed.