A Grand Teton nemzeti park

Az ut Yellowstonebol errefele vezet vissza Idahoba es gondoltam kar lenne kihagyni a legkozelebbi magas hegyek latvanyat. Tenyleg erdemes volt errefele jonni.

Meglepett, hogy a Jackson-to partjan milyen aktiv vizi elet volt, nagy kikoto, sok csonak, napozo-furdozo emberek. A viz olyan kelelmes 20-22 fok kornyeken volt a parthoz kozeli sekely reszen.
Kikoto kilatassal 🙂A strand kellemes kavicsos volt, megint egy olyan hely, ahol ha az ember lakoautoval lett volna, akkor szivesen megallt volna egy-ket napra.Persze ezek a kepek majdnem mind egyformak, de atto meg szepek.Ami jo, hogy hiaba felkapott turistahely, eleg nagy ahhoz, hogy megsincs tomeg. Persze, azert amikor ott voltam meg tartott a tanev, valoszinuleg a szunidoben joval tobben vannak itt is.Szep.Ez az a hely, ahol vegul inkabb nem neztem meg a medveket. Szerencsetlen anyamedvet es a bocsait mar 5 km-el elotte jelezte egy tabla, aztan itt hirtelen hosszu autosor allt az ut mindket oldalan, rendorok es rangerek iranyitottak az autokat.Ugy dontottem, hogy ez mar groteszk es nem allok be a 120. embernek, hogy “termeszetes” kozegeben megnezzem a medveket.A to utan meg egy termekeny fennsik kovetkezett, de itt foleg allattenyesztessel foglalkoztak, nem krumplival.
A hegyek szepen vegigkisertek az utat. A Yellowstone-i es a Grand Teton-i uttal tobbszor atkeltem a kontinentalis vizvalaszton. Legutobb ilyen jelentos vizvalaszton a Rajna-Duna kozott keltem at valahol a Feketeerdoben.Ez mar a parkok deli bejaratanal levo Jackson varoska. Nem tuodm eldonteni, hogy az agancsbol epitett kapu most meno vagy nagyon ego. Mindenesetre egyedi.Aztan utana mar csak egy kisebb hago kovetkezett es leertem Idaho lankaira, ahol aztan megint feltunt az ontozes es a krumpli.

Sorry, comments closed.