Las Vegas – az ut kifele

(Ez az ev valahogy nem kedvez a blogolasunknak, 2014 ota nem volt ilyen keves bejegyzes, nem tudom, miert)

Szoval elmehettem az Amazon Re:Invent rendezvenyere Las Vegasba. Az odauton vegre kiprobalhattam, milyen egy 747-es pupjaban ulni.

Igazibol nagyon tetszett, a felso utaster keskeny ugyan es rovid is, de csak 24 hely volt, ezert nagyon nyugodt, a kiszolgalas szerintem jobb, mint alul (itt 2 stewardess volt 24-unkre) es csendesebb is, mert messzebb es elorebb vagyunk a hajtomuvektol, azert ha charter vagy mas, turista berendezesu lenne a pup, akkor inkabb lentre mennek, mert akkor tobbet szamit a plusz tererzet, plusz 3+3 ulesnek azert mar szuk lenne.

Kicsit kopott, oreg gep volt ez a 747-400, a legfiatalabb is mar 15 eves a Lufthansa flottajaban. Az ujabb 747-esek 2012-tol erkeznek (-8I), erdekes, hogy a Lufthansa volt az elso forgalomba allito legitarsasaguk – az ember azt hinne, hogy a nemet nemzeti legitarsasagon sokkal nagyobb a nyomas, hogy csak Airbust vegyen.

Tok jo plusz a pupban, hogy be lehet nezni a pilotafulkebe (persze csak az allohelyen, hol vannak azok a szep regi bekeidok, amikor Kreatara ugy mentunk a Malev 737-essel, hogy az egesz uton nyitva volt a fulke ajtaja es a gyerekek egyesevel ulhettek be a pilota bacsi szekebe). Szoval a Lufthansa kicsit sporolos a business-el, mert itt is negyen ultunk egy sorban, lent pedig 2+3+2 az elrendezes, ami azert tul suru. A Thai es az Air Canada hasonlo szelessegu 777-esen 1-2-1 a lenti uleskeplet, ami azert jo, mert egyreszt senki sem er hozzad, masreszt senkin sem kell atlepni, ha ki akarsz menni a helyedrol.

De azert tuleltem :-), ezzel egyutt, legkozelebb, ha van masik Star Alliance gep, akkor nem a Lufthansa lesz.

Az ut esemenytelenul telt, Viki kerdezte, hogy milyen volt, csak azt tudom mondani, hogy nem emlekszem, mert a vacsoran es a reggelin kivul en vegigaludtam. Az ut ket atszallassal ment, Oslo-Frankfurt-Denver-Las Vegas. Az utolso darab belfoldi United 737-essel. Itt erdekes, hogy azert az Eszak-amerikai osszekotteteseken tisztesseges business class van. Europan belul, pl a mostani Oslo-Frankfurtnal is a normal turista ulesek vannak businessen es csak annyit tesznek, hogy a kozepso ulest nem toltik fel (a SAS meg azt is, nevetseges). Az amerikai jaratokon viszont eleg jo szokaskent tovabbra is megvan a masfajta szekezes, a business 2+2 uleses elol. Az igazsag az, hogy ha az ember nem alszik es valakivel egyutt utazik, akkor szerintem kenyelmesebb, mint a Lufthansa szekei, amit a kepen lathattok fent. Ezek a regi stilusu szeles fotelek tok jok csak ugy ulni es utazni:

Szoval jo 20 ora utazas utan megerkeztem. Hat, Vegas egy jelenseg. Szerintem nem er tobbet ket napnal, de arra a ket napra erdekes. Meg akinek bejon mondjuk Elvis muanyag, rongyrazo stilusa, annak lehet, hogy tobb napra is tetszik. Pl. karacsonyi diszites a szalloda halljaban:

Az ejszakai kilatas persze szep, bar kapasbol kulon kertem, hogy inkabb kicsit dragabb szobat adjanak, csak legyen feljebb, hogy relativ csendes legyen akkor is, ha kinyitom az ablakot (nem birom ezeket a fagyasztos legkondikat, plusz szerintem ritkan is takaritjak, mert eleg budosek tudnak lenni, ugyhogy amikor az usaban vagyok igyekszem tulelni legkondi –  es legionella – nelkul). Kilatas az ablakbol a The Mirage 22. emeleterol:

Szemben balra a Venetian, kozepen a Harrah’s, aztan a Linq es a Flamingo. Ez itt lent pedig a Mirage, ahol laktam, a szalloda parkolohazanak a tetejerol.

Sorry, comments closed.