Evertekelo – 2016

Regen irtam evertekelot. Szoval milyen volt 2016? Egy tizes skalan mondjuk 7.

A korabbi ertekelesek hagyomanyat kovetve lassuk merre jartunk iden:

A januar egybol jol indult, elmehettem egy hetre vitorlazni a Karib-tengerre, itt megnezhettem Martiniqueot, St. Luciat, St. Vincentet es Bequiat. A tura erdekes es megterhelo volt, jol jott a plusz ket nap Martiniqueon.

Aztan a husvetot Berlinben toltottuk, itt megneztuk az allatkertet, a Reichstagot, a Pergamon-muzeumot es vacsoraztunk a TV-toronyban. Erdekes latnivalo volt meg a muszaki es a termeszetrajzi muzeum is. A kirandulas utan haza kellett mennem Erikkel, mert lejaroban volt az utlevele es nem jott volna meg a kovetsegen keresztul a valenciai nyaralasig. Itt is megprobaltam kihasznalni az idot, elmentem peldaul Galyatetore (legutobb jo tiz eve, 2004-ben voltam fent). Rzso gyors villamlatogatast tett San Franciscoba.

Majusban Spanyolorszagban nyaraltunk, az elso heten La Mangaban, a masodik heten Valenciaban. Megneztuk Cartagenat, Alicantet, pancsoltunk a sekely vizben, aztan Valencia kovetkezett: az oceanarium, az ovaros, a gyerekek jatszottak a City of Sciences tavan es vegul megneztunk egy szep kanyont is.

Amikor hazajottunk, Erik eloszor ult be az iskolapadba. Aztan elkoszontunk az kedvenc ovobacsijatol, majd jott a magyarorszagi nyaralas.

Az augusztus csendesen telt, a vegen pedig Erik iskolas lett. Pedig meg csak most szuletett.

A szeptember viszont annal mozgalmasabb volt: nekem ceges parti volt Kosteren (kozeli sved sziget), aztan Vikivel es Mikivel elmentunk New Yorkba, Izlandon at. Amikor hazajottunk nehany nappal kesobb indultam tanfolyamra Londonba, ahol szerencsere sikerult ket extra napba egeszen sok latnivalot megnezni.

Oktober elso hetet megint tanfolyamon toltottem, de ezt most Svedorszag deli reszen, Helsingborgban. Utkozben megneztem a Grimeton radioallomast, visszafele pedig az angelholmi repulomuzeumot.

A november eltelt az atlagon feluli munkahelyi terhelessel, decemberben pedig vegul ugy dontottunk, hogy az idei karacsonyt Magyarorszagon toltjuk.

Osszessegeben elegedett vagyok az evvel, negy egeszen jo varosba sikerult eljutni (Berlin, Valencia, New York, London), a gyerekek szepen fejlodnek es Rzsot eloleptettek. En osszel megkaptam a szerzodesemet es januartol mar docenskent tanitok masodallasban az Osloi egyetemen.

Az ev lezarasakent pedig vettunk egy lakast Balatonlellen, ez lesz az otthoni bazisunk.

Soha rosszabb evet.

Sorry, comments closed.