Valencia – City of Sciences

Megerkeztunk Valenciaba (utkozben neztuk meg az elchei palmakat es a Volvo muzeumot), a szallodank kozvetlenul a City of Sciences mellett volt.

DSC06079

Az epuletek (szerintunk tuti urhajok) nagyon erdekesek, korulbelul igy szoktak a sci-fi filmekben megjeleniteni a jovo utopisztikus varosait. Hatalmas strukturak, nagy terek, feher minden, sok viz, park. Erdekes elmeny. Erdekes, hogy az elso kepen a sisakszeru epulet tetoive nem erinti az epuletet, csak fole van fuggesztve.

Aztan itt van ez a Zeppelin-hangar: a terv lathatoan az (vagy az volt), hogy az oldalarol befuttatjak novenyekkel. Szerintem az otlet remek, ha sikerul megcsinalni, akkor egy nagyon kellemes parkot kapnak majd. Jelenleg is szep, de semmi sem ved a tuzo naptol.DSC06080

Ugye hogy olyan, mintha valami sci-fi film diszlete lenne?DSC06082

Itt latszik, hogy urhajok. Csak alcazzak oket. A hatalmas, kb. 70 centi mely medence is biztos csak azert van ott, hogy a fold alatti reszeit elrejtse a hajonak.DSC06084

A bal oldali furcsa epulet a helyi muszaki muzeum/csodak palotaja, hatrebb egy nagyon erdekes ferdekabeles hid es az agora nevu epulet, ami jelenleg teljesen ures. Az agora mogott az oceanarium van.
DSC06085

Szerintem teljesen olyan, mint egy utopisztikus urrepuloter. Teljesen olyan, mint a legutobbi George Clooney filmben, a Tomorrowlandben. A bejegyzes irasa kozben kerestem kepet, hogy berakjam az ottani varosrol a kepet, hogy megmutassam, hogy tenyleg ilyennek kepzelik el. Aztan a google elarulta, hogy azert is volt ez a benyomasunk, mert konkretan a filmet itt forgattak :-). Persze el vannak rejtve az epuletek, de pl. a muzeum jellegzetes pillerei feltunnek.
DSC06086

DSC06087

DSC07325

Tetszett a hely, de azert latszik, hogy presztizsberuhazas. Az agora eleve ures. A muzeumban is akkora ures terek vannak, hogy a benne levo tartalom normalis esetben egy otodekkora epuletet toltene ki talan. A kozepso epuletben IMAX mozi van, egy kis gomb, ami kore egy nagy uveghejat epitettek.
DSC07367

Sorry, comments closed.