Indulas Martiniquera

Sikerult megoldani, hogy elmehessek egy hetre vitorlazni a Karib-tengerre. Januar 23-an repultem Parizson keresztul Fort de France-ba, Martinique fovarosaba.

2016-01-24 06.58.55

Ilyen hideg teli idobol indultam:

2016-01-21 13.42.11

A repuloter kb. pont olyan volt, mint Pointe-a-pitre-n, videki francia repuloter meleg paras kornyezetben. Uj szin volt a gepek kozott (tipikusan Air France, Corsair, Air Caraibes), hogy mar a Norwegian is repul ide Eszak-amerikai varosokbol.

2016-01-23 17.35.06

Azota jelent meg mar cikk a norveg ujsagokban rola, hogy egeszen jo penzt hoznak ezek a jaratok, remelem lassan lesz majd innen is.

A megerkezes ejszakajat mar a hajon toltottuk, ami egy 10 eves Beneteau Cyclades 50 volt. Az este az ellatmany beszerzesevel ment el (amugy sikertelenul, eppen bezart a bolt), aztan vacsora egy parti etteremben es az elso ejszaka a hajon.

Aztan masnap reggel tenyleges ellatmanybeszerzes, aztan kijelentkeztunk Le Marinbol es elindultunk Szent Lucia fele.


DSC06574

Jol esett, en 2007-ben azt hittem, hogy minden masodik telet a Karib-tengeren fogjuk tolteni, kicsit tobb ido telt el azota. Bar ahogy ezt igy leirtam es utanaszamoltam, vegulis majdnem igy lett, 9 ev alatt ez volt a negyedik alkalom (ugyan nem sziget, de Mexikonak is a karibi partjara mentunk), de azert a csaladot nezve csak a masodik.

DSC06582

Az ut eleg meredeken indult, amint kiertunk Martinique arnyekabol, egybol nagy hullamok es rendes szel fogadott minket, ugyhogy az ot oras ut kb. feletol eleg rendesen tengeribeteg voltam es sajnos meg az ut elso (szerencsere egyetlen) hanyasat is sikerult osszehonzni.

Viszont kb. 4 oranal talalkoztunk egy nagy csapat delfinnel (akkor meg nem tudtuk, hogy elso de sajnos utolso alkalommal).

P1050270

DSC06598

Mindenesetre sokkal tobbet lattam beloluk, mint a monterey-i balnanezesnel a balnakbol.

 

Sorry, comments closed.