Legoland – harmadik resz

A masodik nap is persze a kezlevagos emberkekkel indult.

Itt mar egybol felmentunk a legjobb hullamvasuthoz, hogy megusszuk a sorbanallast. Ez be is jott, a gyerekek vegul ot-hat kort mentek rajta, mert ilyenkor reggel mindenki a park also reszen volt csak es max 5 perces sor volt.

Hosszu szenvedessel Lilyt is elrangattam ra, ezen a kepen nem latszik, de nagyon nehez volt ravenni, hogy vegre kiprobalja. Aztan persze mar ment egybol egyedul is.

A KUKA (amugy, ezert hivjuk _kukas_autonak, mint a xeroxozas a fenymasolasra) ujabban egesz sok helyre adja el a nagy teherbirasu robotjait embereket rancigalni. Mar Siofokon is lattam, eleg sok helyen van. Na, itt ket ilyen hatos csoport volt, tisztara, mint egy nyolcvanas evekbeli sci-fi, nekem az Idozsaru es tarsai jutottak rola eszembe.

Aztan tuzoltoautoztunk egyet, itt a felnotteknek kellett pumpalni, mint az allat, oda-vissza es a haz mellett a szivattyut is. A gyerekek elveztek :-).

Volt kulon Ninjago reszleg is, ez a kis var tok tetszett. Az itteni menet egeszen erdekes volt, 3D szemuvegekkel kellett lovoldozni mindenfelere.

Aztan mar delutan volt es megint mindenfele oras varakozas volt, ugyhogy levezetesnek a szelidebb jatekok fele indultunk (+ezeknel pluszban kellett fizetni, amiert itt nem volt sor). Itt peldaul aranyat moshattak, tok jol meg volt csinalva, a kb millimeteres (akvariumba valo) kvarchomokba szep mennyisegu piritet rejtettek, amitol a gyerekek teljes extazisba estek. A vegen a maroknyi aranybol pedig aranyermet olvasztottak nekik :-).

Az aranyasok mellett a masik vadnyugati helyszin egy igazi tabor volt, ahol kenyeret pirithattak :-), kellemesen fustosek lettunk, de legalabb ettek is egy kicsit.

 

Aztan bementunk a lego flagship store-ba, ami nagy betukkel hirdette magarol, hogy a vilag legnagyobb lego boltja. Bruhuhu, nagyot csalodtam. Tok azt hittem, hogy telelesz ritka, marhadraga, kulonleges dobozokkal, esetleg egy kulon polc “legoland exkluziv” szettel, esetleg kulon polc regi dobozokkal (venni egyet gyerekkorom Lego Space sorozatabol, 30 eves uj keszleteket akarok!). Semmi basszus. Jelmezek es az aktualis lego kinalat _toredeke_. Ami vicces volt, peldaul ez a csupa kek kocka-medence:

Szerintem az igazi Lego szellemiseg utolso bastyaja a Legonal a Creator sorozat. Itt meg az a cel, hogy tobbfele dolgot is tudjal epiteni belole es nincsen tele specialis, sehova mashova nem hasznalhato kockakkal. Ha most kezdenem a gyerekeknek, csak creatorokat vennek.

Az utolso jatek a tegnap mar bevalt csonakazas lett.

 

 

Trackback

1 hozzászólás

  1. anyus , apa @ 2019-05-28 14:33

    Ez csudi jó volt. 🙂