Legoland – masodik resz

Az elso nap a komolyabb hullamvasutak csak delutan kerultek sorra, amikor mar az ilyen parkokban mindenhol tipikus 40-60 perces sor alakult ki mindenhol. Ez azert mar kihivast jelentett a gyerekekkel, ugyhogy igyekeztunk megtalalni az egyensulyt.

Ez a csonakazos jatek szerencsere nem vonzott annyi embert, ezert kb. 20 perces sorral megoldhato volt. A gyerekeknek szerencsere tetszett, mert a folyon belul a csonakokat tenyleg ok iranyitottak. Veronikan latszik a park talan legpraktikusabb otlete: a bejaratnal mindegyik gyereket feliratozni lehetett a nevevel es a szulo telefonszamaval :-).

Volt duplo monorail is, ez a lanyoknak tetszett, de vegul csak egy kor lett rajta, mert vegul nem tudtak elosztani egymast a kocsikban, hogy elegedettek legyenek.

A park messzirol legjobban lathato jateka ez a korbeforgo lift, ezzel nem mentunk, mert nagyon lassu es a maga egyszerusegeben egy ora feletti sorral kecsegtetett mindket nap. Amikor az autoval kozeledtunk, akkor csak ez az egy latszodott a parkbol, az volt az elso alkalom, amikor elbizonytalanodtam, mert egy vidamparknak eleg messzirol latszodnia kell mar, ha izgalmas (oriaskerek, nagy hullamvasutak).

Azott a masik resort-hotel, ez kb. egyidos lehet a parkkal, a kulso fele unalmas, ez a belso okes, abban kicsivel jobb a mienknel, hogy itt kozvetlenul ki-be jarhatsz a parkba, ami talan jo lett volna. Lehetett volna szusszanni egyet napkozben, bar igy is egesz nap mentunk.

A hotelszobank legmenobb dolga ez a kis vilagito disz volt — a felnottek agya felett. Nekem csalodas volt, hogy csak szines tapeta volt a diszites, egy-ket lego elem kivetelevel (pl. a kis sarkany a bal szelen tenyleg legobol volt).

A hotelben midnen este megjelent nehany lego szereplo, a lego hercegnok nagyon csinosak voltak. A sracoknak kicsit egyhangu volt az arckifejezese :-).

Ez mar csak az en szoba-frusztraciom. Igazibol unom, hogy mindent “univerzalisan” — rokkantaknak alakitanak mar ki. Itt az egesz furdoszoba egy ilyen nagy ures hodaly volt, hogy meglegyen a 2 meteres fordulokor meg hogy elferjen a rokkantwc. Szerintem tok oke lenne, ha nehany szoba ilyen lenne, de nekunk peldaul a rokkanwc karjai csak hatranyosak es a 1.5m x 1m-es zuhanyfuggony sem volt tul jo.

Sorry, comments closed.