Legoland, az elso nap

A billundi szallast az uj Legoland Castle hotelben foglaltam, ami ket tombbol, egy lovagi es egy varazslo temajubol all. A gyerekek imadtak, szerintem egy jo darabot azert olcsositottak rajta. Igy  nezett  ki  igazibol (egy lego-tapetaba bujtatott kocka):

Es ilyen volt a prospektusban (kulonbseg: igazi tornyok, erkely, jatszoter):

Persze ez a gyerekeknek nem szamitott, nagyon tetszett nekik es igazibol ez volt a lenyeg az egesz uttal.
Leraktuk az autot es atvettuk a jegyeket, aztan irany a park. Rendesen fel voltak porogve 🙂

Amire en gyerekkorombol emlekszem a leirasokbol, az foleg a miniaturokrol szolt. Szerintem a mostani parknak is az igazi erteke ezekben a miniaturokben van, a tobbi igazibol egy videki (vegulis az is) amerikai vidampark szinvonalat hozza.

Koppenhaga egy reszlete:

A hajokat ok is szeretik (szomoru, hogy ehhez kepest a mostani lego kinalatban nincsen egy epkezlab vitorlas).

A tengeri olajkitermeles es a szeleromuvek kulon kis tavacskat kaptak.

Bergen:

Norvegia, az urnesi arboctemplommal, ahol legtobben mar voltatok velunk.

Szafari lego allatokkal 🙂

Bemelegito jatek, a gyerekmeretu beka:

Ez mar gyorsabban ment korbe-korbe, szerencsere mar eleg nagyok, hogy egyedul menjenek, ezert nekem nem kellett felulnom a hanytatora.

Oriaspok az elatkozott haz mellett:

Csonakkal a kalozok kozott:

Tetszett nekik:

 

 

Maxi meretben gyerekkorom lego vitorlasa. Ha jol emlekszem, ez azert kicsit nem stimmel, mert a kiralyi hajobol akkor csak egy egyarbocos volt, a kalozoknak volt ketarbocosa.

Megyunk a hullamvasutra. Ennek a vegen zajlott le az egesz ut legszurrealisabb jelenete, lecsesztek amikor visszaerkeztunk. Az osszes helyre ki van rakva, hogy ne fenykepezz, de igazibol ez engem annyira nem zavart, gondoltam az a gondjuk, hogy tegyuk el mielott a hullamvasut reszhez erunk. En lelkesen fenykepezem a gyerekeket az elejen amig az epuletben voltunk, erre a hangosbemondon szoltak ram. Danul. Aztan meg ok voltak felhaborodva, hogy csak otodjere ertettem meg, hogy hozzam beszelnek. Amugy beteg dolog ez, nem a biztonsag miatt csinaljak, hanem azert, hogy nehogy kiszivarogjon mi van a kapu mogott. Hat, az tart csak ettol, aki gyengebbet ad, mint amit iger. Ez igy is van.

Szoval ilyen rettenetes dolgok szivaroghatnak ki:

Aztan vegeztunk a parkkal es elfoglaltuk a szobankat. Itt ket emeltes agy volt a gyerekeknek, amit orommel birtokba is vettek.

 

Ezutan vacsoraztunk egyet a hotelben, ami egeszen gyenge volt, cserebe tul draga (kesobb, Aalborgban, kb. 30%-kal olcsobban ettunk ketszer is, sokkal jobbat, igazi etteremben). Peldaul nem lattam meg ilyet, de a ket egymas utani este az utolso betuig ugyanaz a menu volt a buferendszeru etteremben. Raadasul meg ezt a nehany etelt sem tudtak elkesziteni. A hajon a 150 koronas bufevacsora jobb volt, mint itt ez a fejenkent 400 koronas.

A szoba tok jo volt, egeszen addig, amig nem probaltuk hasznalni a hajszaritot, amivel sikerult lecsapni a biztositekot. Ami miatt aztan ket oran keresztul ultunk a sotetben, mert az uj epulet miatt a hetvegen ugyeletes srac nem talalta, hogy megis hol van a kapcsoloszekreny, amiben visszakapcsolhatna. Mar osszecsomagoltunk, hogy atmegyunk mashova, de a hotelen belul nem volt szabad szoba, a resort masik hotelebe kellett volna atmenni. Mire mar a recepcional inteztuk ezt, vegre megtalalta a srac es lett villany. Nem igazan jo kezdes.

Sorry, comments closed.