Az egyik delutan megneztem az “ovarost” — Vegast 1905-ben alapitottak — ehhez felultem a monorailra es lementem a Stratospherehez. Eloszor nehany esti kep a Venetianrol.

Vasari meg minden, de igazibol tenyleg velencei hangulatu. Mondjuk Velence is eleg vasari tud lenni. A koltsegvetes egeszen durva lehetett.Egy kep a meretekrol, ez volt az egyik ebedelohely, tobb szaz asztal. A falon kis tabla “maximum letszam 6500 fo” 🙂Ez mar a Stratosphere, a legmagasabb torony Vegasban. Es hogy igazan vegasi legyen, a tetejen minividampark van. A piros tornyon ilyen fellovos katapult van, kotelen le lehet ugrani rola, van korhinta, ami kilogat a melysegbe, hanytato szekes nyavaja, amivel kilogatnak es regen meg hullamvasut is volt, de azt mar lebontottak.Kilatas fentrol. Sajnos az uvegek nem tukrozodesmentesek, ugyhogy nem lehet olyan szep kepeket kesziteni, mint ahogy szerettem volna.
Itt lehet leugrani. Azert ezt nem csinaltam. Na, ezzel a hanytato vacakkal mentem egy kort. kb. 20 meteres palya, kilogatnak a peremen kivul. Amikor rajta ultem, akkor kezdtem el rajonni, hogy miert nem szeretem ujabban az ilyen hullamvasut jellegu dolgokat: nem attol felek, hogy leesek (mert arra ott vannak a rogzito dolgok), hanem attol, hogy nem tartottak rendesen karban es valami eltorik es azert esek le. Erre meg nem igazan van gyogyszer, ugyhogy szerintem most megint eleg lesz egy darabig.Itt egy video rola:

Aztan innen lesetaltam a Fremont streetre, ami igazibol meglehetosen rossz otlet volt. Egyreszt sokkal messzebb volt, mint amire szamitottam, masreszt ennyit ilyen szeteso, hugyszagu helyen nem mentem mar hosszu evek ota. A nyocker egeszen okes ehhez kepest. Pedig vegig a Las Vegas boulevardon mentem. A Fremont street tenyleg erdekes, itt meg kulon vannak a kaszinok es a hotelek, bar a vegeben a Golden Nugget mar integralt. Szoval en azt hittem, hogy a strip kicsit proli. Na, ez az. Itt mar delutan het orakor is olyan fiatal lanyok maszkaltak szinte semmi ruhaban, hogy csak na. Az alkalmazottak a kaszinokban szinten eleg hianyosan voltak feloltozve. A szines kijelzo-teto erdekes es hasznos is: nyaron nem tuz a nap. Ejszaka pedig az ember nem is igazan tudja, hogy milyen keso van, mert vegig vilagos minden.Aztan ettem lent egy kiados steaket, ez volt az egyik legjobb kaja a heten. A hoszu bordacsontnak persze semmi ertelme, de impressziv :-), a hus tocsog a vajban, igazan egeszseges fogas. A gnocchi is finom volt.A vegere meg nehany kep a Venetianrol. Szoval a Fremont streetrol visszaerkezve, ez egybol nem kicsit proli, hanem nagyon felso kategorias :-). Szoval az epuleten belul megy a helyi Canal Grande, meg gondolazni is lehet rajta (mar ertem, honnan vettek ezt a Marina Bay Sands-ben). Belul pedig kis velencei utcak vannak, egeszen jo atmoszferat teremtve. Ja es persze megint vedve a napsutestol, hogy az egesz napodat eltolthesd a szallodan belul.Kicsit szegyellem beismerni, de egeszen kellemesen lehetett itt enni, hiaba muanyag minden, nagy szabad ter, kellemes szort feny es jo homerseklet.

 

Sorry, comments closed.