Las Vegas – a neonmuzeum

Harom erdekes, tenyleg a varosra jellemzo muzeumot neztem meg, ez volt az elso, a neonmuzeum.

A Fremont streettol kb. 15 percnyi hugyszagu es autopalyalejaros setara van, azert ehhez is jobb inkabb taxival erkezni, hogy az ember ezeket az egzotikus helyi dolgokat kihagyja. A muzeumban az a vicces, hogy pont egyszerre erdekes, hogy ezeket felretettek, masreszt viszont igazibol egy kupac szemet. A legtobb tabla nincsen helyreallitva, gyakorlatilag azert maradnak egyben, mert nincs eso, hogy szetegye oket a rozsda.

Eloszor, amikor azt mondtak, hogy csak vezetett turak vannak, azt hittem, hogy ez valami nagy muzeum. Ezen a kepen majdnem az egesz latszodik. A fogadoepulet is egy regi hotel bejarata volt (ezzel egyutt, eddig akarhol talalkoztam ezekkel a vasbeton ivekkel, mindenhol tetszettek — a regi lepencei strand, a miskolctapolcai barlangfurdo ami igy hirtelen eszembe jut).

A tablak erdekesek, az izzok koraban egy remalom lehetett uzemeltetni oket. Ez is egyatalan nem regi, 2011-ben zartak be a hotelt, aminek a bejaratat diszitette.
Csodalampa :-).A Stardust sorsa is mutatja, milyen kemeny dolog hotelnek lenni Vegasban: nehany eve zartak be, aztan le is bontottak, most mar uj hotel epul a helyere. Kozepen latszik a neonfeliratok kivegzoje: a neon vilagitasu szines tabla. Ezt kulon kiemeltek, hogy milyen ertekes (nyilvan ezert nincsen meg egy kis teto sem felette), a kaktusz tetejen a kanyargos viragot is kezzel kellett ilyenre hajlitani.Nehany tabla azert mukodokepes, mint peldaul ez a kozepso. Erdekes, hogy nem LED-ekkel oldottak meg oket, hanem kicsi kompakt fenycsovek vannak benne. Ez azert erdekes, mert a fel-le kapcsolast azert ez annyira nem szereti, mind az izzo mind a LED jobb fel-le kapcsolos helyre.A Golden Nugget meg uzemel (ez zarja le a Fremont street egyik veget), ez egy regebbi tablaja. Ez a sarga-voros szin es a western betutipus altalaban jellemzo a varosra.A Moulin Rouge helyi valtozatanak tablaja (a rozsaszin, erdekes betutipussal).Kulon kiemelte, hogy milyen noies. Mondjuk a western betutipusokhoz kepest tenyleg az. Bar azt mondta, hogy a kozonsegnek nehez volt, mert sokszor nem sikerult elolvasniuk.

Sorry, comments closed.