Las Vegas – het kozbeni kepek

Az elso nap nagy korutja utan a het donto reszet az AWS eloadasokon toltottem, ezert kepek inkabb csak oda-vissza menes kozben es este keszultek.

Latvanyos az biztos, nagy alapteruletu felnott vidampark :-). A delfineknek szerintem rettenetes helyuk volt a hotel delfinariumaban, de ez a plakat tok vicces: Nezd meg az uj bebi delfinunket, ekkora meretben csak korlatozott ideig lathato 🙂

Tobben kerdeztetek, hogy voltam-e kaszinoban. Voltam hat, de nem jatszottam, a strip osszes nagy hotele integralt hotel: alul ettermek, bevasarlokozpont es tobb ezer nm jatekgep. A magas tetu asztaloknak van altalaban kulon terme, de az ilyen egyszeru felkaru rablo jellegu gepek csak oda vannak rakva. Ami engem meglepett, hogy meg a poker, blackjack es kockazo asztaloknal is gyakran csak elektronikus krupie van.Igy nez ki a hely vilagosban. Szerintem a vilagost igazibol erdemes ataludni :-).Aztan persze itt van a vilag legmagasabb oriaskereke (hol is lenne.. bar, talan Texasban :-)), majd’ 160 meter az atmeroje. Hogy oszinte legyek azert kicsit uncsi a fel ora, amig korbefordul. A felso pont azert tenyleg erdekes, mert ott mar a legmagasabb epuletek kozott van az ember es akkor lehet pl. igazan latni, hogy mekkora peldaul a Venetian.Peldaul ez itt a Harrah’s hatulja es mogotte az a nagy harmas tomb, na az a Venetian hatulja. Itt is latszik az egyik, szerintem tok jo epitkezesi modszer: legalso szint: boltok, ettermek, aztan 10-14 emelet parkolohaz, aztan a lakoszintek. A kep kozepen a vegasi monorail sinje latszik. En vasutbolond vagyok, de ez egy kalap szar. Rangat, remeg, hangos es lassu. Ezen kivul tok rossz helyen all meg. Ennek siman inkabb egyel arrebb, a strip kozepen kellene mennie, hogy hasznalhato legyen. Itt inkabb azert van, hgoy ki lehessen pipalni. Raadasul nagyon kozlekedesre sem jo, mert pl nem koti ossze a Stripet a Fremont streettel.Ezekben a hatalmas satrakban tartottak a partit. A bal oldalon masodik (a rozsaszin) satorban volt az egyik egesz napos labor, amin reszt vettem, 700-an voltunk, negyesevel, plusz korben meg maradt eleg rendesen hely. Szoval _nagy_ volt. Ja, itt is latszik erdekesseg, ezt a kepet is az oriaskerekrol csinaltam, ezen az oldalon mar hirtelen nincsenek is toronyhazak. a bal csucsokben latszik ugye az egyik parkolohaz (az alkalmazottake) vege, a hatam mogott 30-50 emeletes epuletek, de elottem hirtelen semmi. Ez a semmi-semmi-toronyhaz-semmi-semmi felepites nagyon jellemzo az amerikai nagyvarosokra (az europai inkabb semmi-magas-kozepes-kozepes-magas-semmi, ahogy a huszadik szazadban epult lakotelepek korulveszik a tortenelmi magot).Na ez a kep jol mutatja kb. a valosaghoz kepest hogy all Vegas: ez itt a New York temaju. Igazibol sok hires epulet rajta van: a Szabadsag-szobor, az Empire State building, a Chrysler building. Meg persze egy hullamvasut :-).A masik oldal. Kozepen a Mirage, ahol laktam. Itt is latszik, hogy a magashazas terulet nem terjed a Strip moge a masik oldalon sem.
Hotel-csoport:

Sorry, comments closed.