Barcelona – a nem megnezo nap

Ezen a napon ket nevezetesseget szerettunk volna megnezni: a Sagrada familiat es a Guell parkot. Igazibol egyiket sem sikerult.

Eloszor a Sagrada familiahoz mentunk, aztan kiderult, hogy bar 10 evvel ezelott, amikor legutobb Barcelonaban jartam, meg lehetett csak ugy sorban allni es bemenni, most mar nem lehet. Del korul lehettunk, hetkoznap es azt mondtak, hogy persze van arra a napra jeg, fel hatra. Ez a gyerekekkel nyilvan kiallhatatlan volt, ugyhogy csinaltunk nehany kulso kepet es tovabb mentunk, hogy akkor inkabb megnezzuk a Guell parkot.

Hogy aztan a Guell park is ugyanez legyen. Park ajto tarva nyitva, minden teli a szokasos (szerintem borzaszto idegesito) csetreszarusokkal, a jegyarus pedig kozli, hogy harom ora mulva mehetunk be, mert a kozponti reszen (ami igazibol szamit az egesz parkban) egyszerre max. 400-an lehetnek.

Ugyhogy csak a nem-kozponti reszeken setaltunk, mert megint eselytelen lett volna. Ami extra szomoru volt, hogy a park tavoli elhelyezkedese miatt az egyertelmu volt, hogy nem jovunk vissza.

Szegeny Veronika panaszkodott nagyon, hogy o le akar menni megnezni a kozponti reszt, de azert nagyreszt ki tudtuk engesztelni a jatszoterrel.

Szerencsere kulon (meg) arnyekolok nincsenek, ugyhogy legalabb a korbefuto setanyrol meg lehetett nezni a csarnok tetejet. Tiz eve meg szabadon lehetett korbe setalni, az “embertomeget” nezve most is nyugodtan lehetett volna, kevesebben voltak, mint egy kozepes mcdonaldsban.
Aztan fogtunk egy taxit, ami kulon nehez, ez az elso varos, ahol az ot fos taxik nem voltak hajlandoak elvinni minket, mert hogy akkor nem jut mindenkinek hely. Ezt raadasul kozepesen bunko modon sikerult, nagyjabol elhessegettek minket, de nem am, hogy esetleg szoltak volna valakinek, akinek van 7 uleses autoja,nem. Ugyhogy a parkbol kijove vadasztunk 7 uleses autot, vegul elkaptunk egy Caddyt, amibol eppen kiszalltak. Elindultunk a nap egyetlen dolgara, amire be is tudtunk menni: a Montjuic hegy es a varosi strand kozotti libegore, amit a lanyok mar tegnap, az akvariumlatogatasnal kertek.

A kepen pont egymas mogott vannak, de ket ilyen, eleg ipari kinezetu torony van.

A varosi strand, mellette jobb oldalon a legujabb luxusszalloda, a W. Szerintem kicsit tulzottan a Burj al Arabra emlekeztet.

Sorry, comments closed.