Amikor olvastam, hogy a szingapuri allatkertben van panda, elhataroztam, hogy megnezem. Ez egyebkent ket park egymas mellett: az egyik a normal allatkert, a masik pedig vizes elohelyeket mutat be es pluszban ott van a pandahaz is. Az akvariumok szepen karban vannak tartva, peldaul eloszor lattam vadon befogott gyongygurami-csapatot (ugye ok itt elnek, tobbek kozott ezt sem gondoltam volna, amikor eloszor olvastam az Akvarisztika konyvet, hogy Szumatra-Borneo-Celebesz elerheto kozelsegben lesz).

Ha jol emlekszem hat nagy vizrendszert mutattak be, peldaul a Kongo-vizrendszerebol szarmazo orias tigrishalat,

vagy a Mekongban elo hatalmas harcsa- es pontyfeleket. Meglepett, hogy a viz milyen szep tiszta volt a medencekben es a plexi falak is nagyon szepen tisztan voltak tartva.

Aztan persze a foattrakcio a pandahaz volt. Itt megint a mersekelt ovi koderdo elohely volt megvalositva, ezert kellemesen huvos es 100% alatti paratartalom volt, nagyon jolesett. Mivel osszesen harom allat volt a nagy csarnokban, szerencsere meg budos sem volt.

Az elso kiallitott allat egy voros kis panda volt, valahogy szerintem neki nem volt tul jo helye, ismetlodo viselkedest mutatott, korbe-korbe ment ugyanazon az utvonalon.

Erdekes, hogy az egyik maszokaja kihajlott a latogatok fole is.

Aztan persze a fo sztar az orias panda volt, szerencsere legalabb az egyik allatt kint volt eppen es pandult. Gyakorlatilag vegig hanyatt fekve ette a bambuszleveleket.

Aztan a park egyik hatarat ado kis viztarozon lehetett hajozni kicsit. Itt megint szep burjanzo esoerdo volt mindenfele.

Ez a kep lehetne akar Magyarorszagon is, csak azert kozelrol latszodik, hogy nem a szokasos fak alkotjak az erdot, az meg itt nem jon meg jol elo, hogy a kozepen kiemelkedo fa legalabb 30 meter magas volt.

A park egy reszen ilyen izgalmi elemnek egy kis csonakban kellett csorogni, okes volt, de semmi kulonleges.

Ez mar az allatkertbol van es bemutattak nehany, az allattartas miatt veszelyeztetett allatot. En ugye tolerans vagyok, de hogy ezt a kozepesen csuf, furan hosszunyaku kigyonyaku teknost majdnem kiirtottak mar, annyian akarjak otthon tartani, na ezt nehezen ertem meg.

Az orangutanok is itt laknak, potnosabban a “szemkozti” Borneon (endemikus Borneon es Szumatran), ahol az elohelyuk nagyreszet sajnos mar kiirtottak. Itt egesz csalad lakik az allatkerten belul a lombkoronaban.

Ejszakai kilatas a hotelszobambol, meno.

Lapatorru tok a Mississippi-vizrendszerbol. Valoszinuleg a buborekfalak azert kellenek, hogy ne usszon neki a medence szelenek.

Szivarvanyhalak. Megint, ok egeszen “helyinek” szamitanak, Ausztralia es Papua-Uj-Guinea az elterjedesi teruletuk.

Sorry, comments closed.