Akvárium és séta

Sziasztok!

Megjött az akvárium (MP Karat 150) Gyuri szüleihez! Valamikor nyáron fog majd kiutazni hozzánk. Szép nagy (figyelem, ez a rovidebbik oldala! Gyuri):

El?ször tanakodtunk, hogy malawi sügeres legyen vagy amazonaszi. Végül az amazonaszi mellett döntöttünk, mert bár a malawi vagy tanganyika-tavi sügerek nagyon szép színesek, de megeszik a növényeket, úgyhogy általában csak köves berendezés? az akváriumuk. Szemben a dús, zöld amazonaszival, ami intenzívebben zöld lehet. A f? látványosság a diszkoszhalak csoportja lesz. Melléjük kerül majd egy csapat harcsa az akvárium aljára, néhány algaev? (“cuppogó”) mindenfelé elbújva és vörös neonhalak a diszkoszok mellé. A fal fel?l magasabb növények lesznek, a szoba felé csökken majd a magasságuk. Valami szép gyökeret és köveket is próbálunk majd szerezni.

Megkérdeztük a biztosítónkat, szerencsére nem kell plusz biztosítást kötni az akvárium miatt és teljesen a ház normális berendezésének tekintik.

A hétvége másik eseménye a szokásosnak számító kutyaésta volt. Most megint a félszigetre mentünk, Kajaknak nagyon jó kedve volt. Többször is “véltetlenül” beleesett a vízbe, a második után már kénytelenek voltunk szándékosságot feltételezni. 🙂 A félsziget csúcsán találkoztunk Kinggel, a közelben lakó skótjuhásszal. A közös rohangálás és játék hamar kifárasztotta mindkét kutyát, úgyhogy egy id? után inkább visszajöttek és csak elüldögéltek mellettünk.

A hazafelé vezet? úton Kajak beleesett beleugrott az egyik kis öbölbe, az ebb?l származó feszültséget lelkes lefetyeléssel vezette le:

Hamar eltelt ez a hétvége is, de jó volt egy kicsit megint együtt lenni és pihenni.
Rzsó

Trackback

1 hozzászólás

  1. Minél több ilyen hétvégétek legyen!