Cancun, harmadik nap

Elokeszitettem a buvar tokot a fenykepezohoz, remelem sikerul majd nehany jo kepet csinalni. Ha kivancsiak vagytok, hogy nez ki, akkor keressetek egyet a flickr-en (www.flickr.com, cenote mexico).

A mai reggelin kicsit konnyitettem, mert tegnap azert nem volt annyira jo tele pocakkal merulni. Ezert csak 6 olyan kis kolbaszkat ettem nehany krumplival es persze a szokasos fel kilo gyumolcsot. Mar Guadeloupe-on is megfigyeltem, hogy valamiert narancsleben nem jok. Itt sem, van nagyon finom dinnye es papaya le, de a narancs csapnivalo, az otthoni 5%-os italokat idezi. Lehet, hogy itt nem terem narancs?

Tegnap megint furan ereztem magam. A buvarbazison elore ki kellett fizetnem az osszes merulest. Ilyenre meg nem volt pelda, Guadeloupe-on az elso utan kellett fizetnunk azert az egyert, majd az osszes tobbit csak a legvegen. Santorinin is vegigmerultuk mind a tizet mielott fizettunk volna. Az a rossz ebben, hogy ha veletlenul lebetegszem vagy nem tetszik es nem akarom folytatni, a penz uszott, hiszen a kartyas terhelest nem fogjak tudni visszavonni es nem hiszem, hogy keszpenzben fizetnek vissza a kulonbseget. Igazibol ez az eset is teljesen beleillik az eddigi benyomasaimba, hogy itt igazibol nem azert kedvesek, mert ilyenek, hanem mert kotelezo. Aztan hogy mit gondolnak, az egy masik dolog.

Tegnap este a vacsoranal is, egyik emberke mondott valami naaaagyon vicceset, a pincer rohogott, mint a hulye, majd amikor elfordult, hogy csinalja tovabb a dolgat, azonnal eltunt az arcarol a mosoly.

Tegnap egy kicsit megcsipett a nap (a tipikus helyeken: homlok (neeem, a fejboromet a suru haj miatt nem tudja!), orr, a szemem alatt plusz az konyokom kornyeke), mert nincs itt Hofeherke es elfelejtettem vinni a naptejet (hoztam, csak a hajora nem vittem). De semmi gond, mert hoztam a csodalatos Nivea Aprés lotionbol is, szepen bekentem magam haromszor es mar nem is huzodik. A mai merulesre a harmincast viszem, ez az en boromnek mar sun-block kategoriaju. Legalabbis ha a tegnapi korbol indulok ki, elvileg a faktorszam az szorzo ahhoz kepest, hogy a borod vedelem nelkul mennyi ideig birna. Na, szoval az en rinocerosz boromnek ezek szerint, megfelelo biztonsagi rahagyassal, a harmincas krem eleg lesz 15×4 orara :-). Persze a merules utan ujra kell kenni. Sot, remelem arnyekos helyrol indulunk, mert akkor csak a merules utan fogom bekenni magam, hogy ne szennyezzem vele a vizet.

A konferencia social eventjen pedig ide megyunk majd: www.xel-ha.com, itt talaltok leirast az utrol (a teljes csomagot vesszuk, Xel Ha es Tulum, a lagunas hely es a maya templomok).

Megneztem az otthoni idojarast. Neeeem akarok visszamenniii, hideg van es esik a ho.  Raadasul mar a nyaralas felenel tartok. Egy hetre menni nyaralni ertelmetlen.

Ja, es a tokom televan a repterekkel, nem tudom, mi a francot csinalnak a borondokkel, de most vettem eszre, hogy a kedvenc szurke kokemeny borondomet ket helyen is eltortek. Nem ertem, fel nem foghatom, hogy hogy lehet igy banni a cuccokkal. Komolyan, hiaba vesz az ember uvegszal erositeses polikarbonat borondot. Mit kellene? Titant? Ugy tunik, hogy egy borond varhato elettartama, ha ezeket az eroseket vesszuk, kb. 20 utazas. Ami azert brutalis. A gyengebbeknel, mint a kek nagyborondunk, szerintem 5-6 utazas utan jon a selejtezes (a piros felkemeny is csak 4 utazast birt, akkorakat utottek ra, hogy elgorbult a huzoka aluminium rudja). Persze erre semmi garancia vagy biztositas nincs, hiszen a repter “Eltort. Biztosan rossz volt a gyarto, a repter nem hibazhat.”, a borondgyarto pedig “Kulso behatas miatt keletkezett a tores, nem resze a garancianak.” mondassal intezi el.

Sorry, comments closed.