Cancún, elso es masodik nap

Maris eltelt a nyaralas harmada. Nem szabad ket hetnel rovidebb idore menni sehova. Tegnap bent voltam a konferencian, ma pedig megvolt az elso merulesem.

Eszembe jutott az a MCSE reklam, ahol a tengerparton laptoppal ult a faszi es azt irtak oda: “hogy a legjobb helyeken dolgozhasson”, hat igen, laptop a kezemben, a labam log a medencebe es tequila sunrise-t kortyolgatok. Az elet szep.
Elso nap:

A reggeli utan elsetaltam a konferencia hotelebe, 3.5 km, 30 perc, nem veszes, szinte jo volt vegre izzadni egy kicsit. Azert az jo, hogy rogton az elso nap tulvagyok az eloadason, utana semmi kotelezo dolgom nem lesz.

Az eloadasom kellemesen sikerult, kaptam kerdest is (nem csak a kotelezot a session chair-tol), sot, utana meg kb. 20 percet beszelgettem ket masik emberkevel, ez pozitiv.

Fura egy hely ez, eloszor nem ertettem, miert van kiirva dress code az ettermekre es csak siman lesetaltam a legkozelebbibe (erre nincs, szoval “akarhogy” mehetsz). Haaat, szoval kell az a dress code. Az emberek meglepoen lengen es igenytelenul kepesek lejonni vacsorazni. Szoval holnaptol kezdve inkabb a masik ket etterembe megyek, ahol kotelezo a hosszu nadrag es a cipo.

A kaja finom, viszont a reggeli jobban izlett, mint a vacsora. A legjobb kajat pedig meg mindig a mexico city-i repteren ettem a rakbarban. Valahogy az itteni kaja hozza a kotelezot, de nincs benne az a plusz, ami miatt elmeny lenne. A Guadeloupe-on jol bevalt modszert kovetve altalaban sikerul ugy bereggelizni, hogy estig nem is gondolok kajara (ott fel kilo szalonna plusz fel kilo gyumolcs volt, itt most fel kilo hus+krumpli es a gyumolcs).

Cancun olyan, mintha Walt Disney epitett volna egy udulofalut. Mindent kiszolgal, de hianyolom belole az oszinteseget. Hatalmas hotelek vannak vegig 20 km hosszan, de a hoteleken kivul nincs semmi. Feljebb biztosan van, de 13-19.5 km-ig nicsen ertekelheto ejszakai elet. Tegnap este a konferenciarol visszafele setaltam es gyakorlatilag teljesen kihalt volt. Szinte minden hotel all-inclusive, egyszeruen az emberek vacsoraidore mind visszamennek.

Az internet a konferencian csapnivalo volt, kellett kulon vennem fizetos netet, de skype-on telefonalni azon sem sikerult.

Ja, vicces, az orrom egeszen egyszeruen tenyleg Norvegiara allergias, most vagyok itt kb. 24 oraja es az a szokasos verzes mar meg is szunt.

Holnap reggel 9-re megyek az elso merulesre, ez csak bemelegites lesz, itt a Cancun elotti korallzatonyokon.

Masodik nap:

Reggel korabban keltem, mert 9-re mar a buvarbazison kell lennem, elotte pedig meg szeretnek reggelizni.

A szel eleg eros, a parton tovabbra is piros zaszlo van (tilos furodni). Nagyon jo huzas volt, hogy a tengerpartot nem adtak el a szallodakkal, hanem allami tulajdonban van, ezert egyik hotel sem tudja kisajatitani az elotte levo partszakaszt. Ezert vegig lehet setalni. Kb. 200 meterenkent van egy tabla, hogy ne szedd ki a teknostojasokat a homokbol 🙂

Ja, felkeszultek a teljesen hulyekre is, amikor mesz ki a szallodabol a partra kulon tabla van, hogy ha reszeg vagy, akkor ne ussz, meg hogy ne becsuld tul az uszasi kepessegedet. Amugy teny, hogy a mostani allapotban ugyan bemennek, de 20-30 meternel messzebbre nem tavolodnek el a parttol. A hullamok kb. egy meteresek. Apart meglepoen keskeny, kb. 15-20 meter, latszik, hogy azert itt altalaban erosen hullamzik a tenger.

Ma ket merulesem volt egy zatonynal, eleg jo, korulbelul meteres hullamok voltak, harman merultunk, rajtam kivul mindegyik tok kezdo, az egyiknek a buvarkartyahoz szukseges utolso merulese volt, a masiknak meg az elso az eleteben. Az elsozo leanyzo kapasbol hanyt is egy egeszsegeset, nem birta a hullamzast.

A merulesek kicsit unalmasak voltak, orulok hogy a kovetkezo ket napon mashova fogok menni. Nagyon sekely volt a viz, nem mentunk  10 meternel melyebbre. Maguk a zatonyok szepek voltak, de Guadeloupe magasra helyezte a mercet. Itt az a gond, hogy a zatony sziklaja szep es sok hal van korulotte, de eleg ritkan vannak ezek a sziklak. Eleg komoly aramlas is volt. Viszont lattam szep meteres barrakudat es a masodik merulesen vegre talalkoztam nalam nagyobb allattal, egy kb. masfel meteres, 150 kilo koruli sugerrel. Akkora szaja volt, hogy a karomat siman belerakhattam volna.

Elfelejtettem naptejet vinni a hajora, egy picit megkapott a nap, de nem veszes. Ma inkabb mar nem megyek ki a hotelbol (delutan 5 ora van eppen).

Sorry, comments closed.