Ilyen volt 2013

2013 egy egeszen jol sikerult ev lett, megszuletett kislanyunk Veronika, senkinek sem volt semmi komolyabb baja, a gyerekek szepen fejlodnek es meg egyiket sem teptuk szet :-). A 2012-es ertekeloben emlitett lofoteni kirandulas kepeit 2013-ban sem sikerult kirakni :-). Osszessegeben, remelem 2014 legalabb ilyen lesz.

Az ev korulbelul az elvarasoknak megfeleloen alakult, februarban elmentunk nyaralni Sevillaba, ahol Eriknek nagyon tetszett a sok mandarinfa es Lily is elvezte a langyos idot. Eriknek kulonosen tetszett a berelt Viano, amit egybol el is nevezett Pici teherautonak.  Lattunk sok szep sonkat, megneztuk Gibraltart, az Alhambra palotat, a Donana nemzeti parkot, megneztuk Malagat es elmentunk a cordobai katedralis/mecsetbe is. Az egyik napba meg az is belefert, hogy megnezzuk a nerja-i cseppkobarlangot. Az etterem jobb elmeny volt a barlangnal :-).

Utolag ez a konferencia nagyon termekenyre sikerult a kutatoi karrierem szempontjabol is, a cikkemet bevalogattak a legjobb cikkek koze es kiadtak egy folyoiratban is, ami, bar akkor meg nem tudtam, kb. annyi plusz penzt hozott a konyhara, mint amennyibe az egesz nyaralas kerult.

Marciusban itthon voltunk, csak a kornyeken kirandultunk, peldaul Myrdammenhez.

Aprilisban hazautaztunk a szokasos eves magyarorszagi nyaralasra, ahol eleg hosszu idot toltottunk a 2012-ben felfedezett gyongyszem Kokapu hotelben, ahol a lakosztalyok a kastelyban vannak :-). Tovabbra is el vagyunk buvolve a helytol, visszamegyunk meg, jo eselye van, hogy a budapesti Corinthia mellett ez lesz az egyik tartos bazisunk a nyaralasokon, bar sajnos eleg messze van “mindentol”. Az idopont kicsit korai volt, de Rzso terhessege miatt nem repulhettunk mar kesobb.

A majus fokepp a terhesseggel telt, de azert a gyerekeket is megdolgoztattuk neha.

Aztan juniusban, 23-an megszuletett kislanyunk, Veronika. Szerencsere most is gyors, konnyu szulessel es komplikaciok nelkul.

A nyar a csecsemo es a ket nagy uzemeltetese mellett a tulelessel telt, nem mindennapi terheles a harom pelusos gyerek. Sajnos ez nem valtozott a 2012-es ertekeles ota, Erik es Lily is meg mindig pelenkat hasznal, valoszinuleg Lily elobb fogja elhagyni, mint Erik. Az alternativ, nem eppen korrekt gyerekcuccokat forgalmazo kepzeletbeli boltunkban biztosan lenne olyan pelenka, ami enyhen csip miutan belepisiltek.

Kisebb kirandulasok voltak, de semmi nagyobbat nem vallaltunk.

A gyerekek szerencsere nagyon jol fogadtak a kicsit. Ugy tunik, Veronikanak is szep kis pofija lett, a hosszu sotet haj miatt pedig sokkal idosebbnek tunik, mint amennyi.

Augusztus vegen Lily ket eves lett.

Osszel aztan mar kicsit jobban mozoghattunk, de meg mindig inkabb csak a kornyeken. Veronika szepen fejlodik, sokat mosolyog, kiegyensulyozottnak tunik, mi pedig kicsit messzebb kerultunk a szakadek szeletol, mert legalabb mar a fejet tudta konnyen tartani. A nagyok, fokepp Erik, teljesen ugy gondoljak, hogy ok egyfajta szulei a picinek, nagyon aranyosak, foleg, amikor eppen sir a kicsi es felhaborodva jonnek es mondjak, hogy sir a kicsi es vegyuk fel. Vagy hogy ehes. 🙂

Az ev egyik jo hire volt, hogy vegre nalunk is lett gyors internet, az eddigi 12/0.8 Mbites ADSL-t sikerult egy 60/60 Mbites uvegszalas kapcsolatra cserelni, ennek tenyleg nagyon orultem.

Szerencsere a nagyoknak is jobb lett a helyzet amikor Veronika mar eleg nagy lett ahhoz, hogy egyutt jatszanak.

Az ev vege elott pedig el is kezdett maszni :-).

A gyerekek szerencsere egyre jobban beilleszkednek az ovodaba, lettek kicsi barataik, Erik, Lily, Kornelia (a szomszed kislany, korban Erik es Lily kozott van feluton), Ida (Erik kicsi baratnoje) es Mats (Erik kicsi baratja) aranyos kis csoportot alkotnak. Vegre nincs siras, ha valamelyikojuk ott van mar az ovodaban amikor visszuk a gyerekeket.

Az egeszsegunk egeszen jo volt, persze a gyerekek altal hazahozott leguti betegsegektol nem szabadulunk mar.

Tropusi nyaralas sajnos iden sem volt, elsosorban azert, mert a kicsi Ninkaval nem akartunk vallalni egy 10 oras repuloutat, plusz nem is ereztuk magunkban annyira az erot, hogy a harom gyereket egy ismeretlen helyen egyutt tartsuk ket hetig.

2014-ben a kovetkezo a terv:

Februar vegen, ujra konferenciaval egybekotve, Nizzaba utazunk, ahol megint korbeutazzuk a helyi vilagoroksegi helyszineket. Majusban es juniusban Nemetorszagban leszunk, juliusban Magyarorszagon, valamikor 2015. januar-marcius kozott pedig vegre elmegyunk majd ket hetre valamilyen meleg helyre nyaralni.

Sorry, comments closed.