Mai agyverzes

Ugye mindig furan neztem azokat a magyarokat, akik nem akarnak segiteni otthoniaknak. Az elmult ket es fel evben lehetosegeinkhez merten maximalisan tamogattunk mindenkit, igazibol arra valo tekintet nelkul, hogy mennyire ismertuk. Na, ezutan ez nem igy lesz.

Szoval meg tavasszal egy gyenge pillanatomban elkuldtem az egyik PhD kiirasunkat a munka listara. Mert hat milyen jo lenne ertelmes emberekkel dolgozni, raadasul az en utodomat kerestuk.

Jott is egy nagyon meggyozo jelentkezo, volt evfolyamtarsam, nem ismerem annyira, de jo arcnak tunt, az eredmenyeirol pedig tudtam, hogy nagyon jok.

Jelentkezett, en pedig tamogattam. A valogatast vegzo professzor (nem Josef) toplistajaban nem volt benne. Elhasznaltam a masodik jopontomat (az elso Josef meggyozese volt, hogy o nagyon jo jelentkezo), bekerult a listaba. Az elso helyre. A masik munkatarsam bangladesi baratjanak helyere. Mindegy, hiszen biztos voltam benne, hogy erdemes.

Na, meg is kapta. Majus elso heteben elfogadta az allasajanlatunkat, harom eves szerzodest kotott az intezettel (elotte meg csak ajanlatot kapott, akkor meg lehetett volna visszatancolni).

Irtam neki egy hete, hogy akkor lassan kellene foglalni neki koli szobat vagy alberletet nezni, mert elvieg aug. 15-en kezdene. Erre egy het mulva, ma hajnalban erkezett valasz, amirol eleve sejtettem, hogy szopo lesz, mert olyan kocka fajta, akitol 4-5 oran belul legkesobb valaszt var az ember.

Na, erre ez a draga ember most visszatancolt. Egy honappal azutan, hogy elfogadta az allasajanlatunkat. Ez azt jelenti, hogy uj palyazatot kell kiirnunk, legalabb harom honap, mire kezdhet egy uj ember. Mar az augusztus kozepe is tul keson lett volna.

Kezdemenyezni fogom az intezetnel, hogy tegyunk egy paragrafust a szerzodesbe, ilyen esetek ellen, hogy ha valaki elfogadta es visszatancol, annak fel evi fizeteset (amit itt kapott volna, nem otthoni feketes minimalber) kell fizetnie karteritesnek. Mert ilyet nem lehet csinalni.

Ja, es a legjobb. Mindezt emailben tette. Nemam, hogy akkor felhivna Josefet, mint egy ferfi. Nem, mailben. Picsaba.

Es a vegere a tanulsag es a kovetkezmenyek: a kovetkezo ket evben _biztosan_ nem jon senki Magyarorszagrol ide. Beajanlani pedig csak olyan embert szabad, akiert tuzbe tennem a kezem. Es azokat egy kezemen meg tudom szamolni.

Gyuri

Sorry, comments closed.