Minden spanyol nagyvaros elengedhetetlen tartozeka a szep katedralis, szerencsere Murcia sem volt kivetel.

Belul igazibol “szabvany” spanyol katedralis, igazibol nekem a nagy egybefuggo terek jobban bejonnek, itt bemesz kozepen, jobbra-balra korben kicsi csaladi kapolnak, kozepen egymassal szemben az oltar es az orgona raccsal lezart teruletei.

Furcsan ereztem magam nehany kep miatt, eloszor merult fel bennem, hogy nem biztos, hogy gyerekeket be kellene hoznom katedralisba. A bejarat mellett konkretan egy embert nyuztak eppen, a gyerekek pedig nem ertettek, hogy miert csinaljak neki, mert az nagyon fajhat.

Az oltar es az orgona a szokasos, nagyon szep famunkat mutatta fel:

A masik nevezetesseg a kiralyi klub volt. Itt az urak mar jo 200 eve mulatnak, ez meg is latszott a helyen: egeszen gazdag, kulonleges belso, tenyleg exkluziv kornyezet. Persze az egy erdekes kerdes, hogy az exkluzivitas hogy fer ossze azzal, hogy 5 euroert barkit beengednek megnezni :-). Ez itt a mor terem.

Szinte erezni lehet a szivarfust illatat a konyvtarszobaban. Szepen megkopott borfotelek. Kicsit sajnalom, hogy ezek a helyek igazibol funkciojukat vesztik. Vagyis inkabb atalakulnak szabadidos tevekenysegge, mert szerintem komoly kutatomunkat mar monitorok elott vegez az ember.Aztan persze ott a nagy balterem, tuldiszitett, aranyszinu es csillogo. Az egyik padot felaldoztak es ra szabad ulni, persze a lanyok kapasbol ki is probaltak.Amikor keszen lettunk meg kicsit setaltunk a varosban, aztan mehettunk is haza.

Sorry, comments closed.