Legutobb is jartunk mar itt, de attol meg kotelezo program. Cartagena hires a haditengereszeti hajogyararol. A varos tortenelme is szorosan osszekapcsolodott ezzel, a fontos gyarat a kornyezo hegycsucsokrol komoly utegek, a szarazfold felol pedig eros falak vedtek. Ezekre szukseg is volt.

A gyerekek egyre tobbet ertenek meg a kiallitasokbol, ugyhogy vegre vannak kerdesek is 🙂A tulnyomasos kamrak kulon erdekesek voltak, bemaszni sajnos nem lehetett, pedig akartak volna :-). A mostani eletem mellett egeszen paradicsominak tunik, hogy akar napokig lehettek oda bezarva az emberek. Bar azert remelem rendesen hutottek oket kivulrol, mert a konzervdobozok biztos nagyon melegek tudtak lenni.Total elferne egy torpedoveto-cso alatt.A muzeum a kiallitott eredeti darabok mellett egy eleg jo makettgyujtemennyel is rendelkezik.Szepen bemutatjak a hajok fejlodeset, itt peldaul, ahogy a csavargozosokon az elejen meg teljes vitorlazatot szereltek, aztan szepen lassan elhagytak, ahogy nott a hatotavolsag.A lanyok szeretik a beallitott kepeket.Lily egy szep darab hajopancelra tamaszkodik (ezt nem kell vedeni, szerintem csak daruzni lehetne innen). Mellette pedig a partvedo 38.5cm-es agyuk egyik ganatja.
A muzeum elott regi, eloltoltos agyuk allnak sorfalat. Szerencsere ezekre sem vigyaznak indokolatlanul, ugyhogy rajuk lehet maszni.A kikotoben eppen bent volt az A. A vilag legnagyobb vitorlas yachtja. Nyilvan orosz milliardos a tulajdonos. Szerintem egyszeruen tul brutalis. Teny, hogy egyedi a megjelenese, nekem, ha mar vitorlas, akkor inkabb a J-yachtok jonnek be. Iden is elkeszultek a kotelezo horgony-kepek.Aztan elmentunk jatszani a vizalatti-regeszet muzeumhoz. Itt sikerult ket eve Veronika fulebe rakniuk kovet. Szerencsere most megusztuk. 

Sorry, comments closed.