Guadeloupe, masodik resz

Szoval eltelt az elso het. Most toltottem le nehany kepet a masik fenykepezorol.

Peldaul ezel latszik, mennyire szeles torzse volt, mi a farkaban voltunk, a mi sorunknal valtott at 2-4-2-re a 3-4-3-rol.

Aztan repultunk az ocean felett, embert probalo volt 🙂

Kirandulgatunk a szigeten, mostanra mar teljesen koruljartuk. Voltunk kint az egyik sarkan, ahol az Atlanti-ocean es a Karib-tenger osszeer, hatalmas hullamokkal es feher homokos strandokkal.

Itt erdekes medenceket vaj a meszkobe a viz, amelyik feljebb van es kiszarad ket hullam kozott, abban nagy sokristalyok vannak, a lentebbi nagyobb medencek pedig egesz kis allatcsoportoknak adnak otthont.

A sziget karibi partvideken is vegigautoztunk, itt foleg hatalmas cukornad tablak kozott mentunk, a tengerpart pedig altalaban 40-50 meter magas sziklafal.

Kivetelek szerencsere vannak, ahol atlatszo vizben lehet uszkalni, peldaul erre a ket helyre biztosan visszamegyunk.

A sziget kozepe tajan nagy mangroveerdok vannak, ezt meg nem tudom, hogyan fogjuk felderiteni, bar talaltam egy strandot, aminek kozvetlenul a sarkanal kezdodik az erdo.

Aztan tegnap merultem megint, ket kort is. Tovabbra a Jacques Cousteau vizi nemzeti parkban, amit ez a kep is bizonyit, ahol a hires kutatoval vagyok lefenykepezve.


(elfelejtettem elforgani, ilyen az elet :-))


Jovo heten felmaszunk majd a helyi vulkanra

Trackback

1 hozzászólás

  1. Csodálatos lehetett a tenger mélyén. Jó volt Gyurinak.
    Remélem a vulkán nem működik.
    További jó pihenést.