Balatonlelle – elso kor

Plitvice utan meg leugrottunk a partra, Selcere. Hat, nekem annyira nem jott be, meg valoszinuleg adunk egy eselyt Dubrovniknak, de a spanyol tengerpart jobban bejon. Aztan hazajottunk es elkezdtuk a lellei ket hetet. Titokban azert remeltem, hogy a lakas mar egesz jo allapotban lesz, nem volt.

A lellei ket het nagyjabol a szokasos keretek kozott zajlott: pancsi, strandbufe-ebed, vidampark vagy jatszohaz, vacsora, alvas. Iden is elneztunk Tihanyba, de nagyreszt csak siman a hazban pihentunk. En minden masodik napon az epitkezesen voltam, eleg remenytelennek tunt a helyzet. Kozben lehurcoltuk a feherkeszulekeket, megerkezett a konyha es meg mindig ugy tunt, hogy sohasem lesz kesz.Eloszor mentunk el a boglari Gombkilatoba. Teljesen jo volt. A melle epult bobpalya viszont pl a Satoraljaujhelyihez kepest eleg gaz. Nagyon sokat kellett varnunk, aztan az egesz csuszas talan 40 masodperc.Szeretem a Balaton jellegzetes vilagoskek szinet.
Volt maszopalya is, szerencsere mar Lily is eleg nagy ahhoz, hogy engedjek maszni.Eriknek ezek a palyak az kedvencei, most is ugyesen vegignyomta.Aztan az egyik nagyon erdekes program a lellen szereplo cirkusz elefantfurdetese volt. Szerencsere az aparmanhaz a legjobb helyen volt hozza, ugyhogy paholybol neztuk az allatokat es utana a motoros-showt is (ezen Lily teljesen bevadult, tok aranyos volt).Sajnos iden nem mentek be a vizbe, csak tomlovel locsoltak le oket, viszont utana jottek es megfelelo mennyisegu dinnyevel lekenyereztek oket es hagytak hogy sokan a hatukra uljenek.Az elefantok lassan megelegeltek, kozben elokeszultek a motorosok.
Szep nagyokat ugrattak, kesobb lattuk, hogy a szinhazi eloadasban is ugralnak, de azert itt szerintem jobb volt, mert nem korlatozta oket a cirkuszsator.Az elefantok rendesen meg vannak fegyelmezve, szerpen tartottak a formaciot es turtek az embereket. A cirkuszi elefant amugy kihaloban levo allatfajta, mert mar hosszu ideje tilos uj allatot venni, ezert csak a meg meglevo elefantokat lehet szerepeltetni. Ezzel a generacioval el is fog tunni a porondrol.

 

Sorry, comments closed.