Gibraltar

Kivancsiak voltunk, megneztuk Gibraltart is

IMG_3772

Gibraltar erdekes hely, 1713, a spanyol orokosodesi haboru lezarasa ota brit tengeren tuli terulet. Font a fizetoeszkoz, angolul beszel mindenki, angol egyenruhaja van a rendornek, csak az idojaras jobb :-). Plusz en attol tartottam, hogy baloldali kozlekedes van, de ebben gyakorlatiasak voltak es nehany negyzetkilometerert nem kozlekednek a masik oldalon. Ennek nagyon orultem, a pici teherauto, a szuk utcak es a forditott kozlekedes egyutt eleg kellemetlen lett volna.

A bejutashoz normal utleveleellenorzes van (az Egyesult kiralysag nem resze a Schengeni-ovezetnek), ugyhogy kicsit sorban alltunk, aztan jott a legfurcsabb resz, a helyhiany miatt a bevezeto fout keresztezi a gibraltari nemzetkozi repuloter kifutopalyajat (kulonbozo kepek vannak a szavak linkjei mogott).

Ahogy az varhato, egy ilyen strategiai ponton teli van minden erodokkel, szerintem az egesz meszkoszikla is olyan lehet, mint a szivacs, kb.  mint a Gellert-hegy.

IMG_3763

IMG_3766

Legurultunk a legdelebbi pontra, az Europa-ponthoz.

IMG_3769

A kilato mellett kellemes kis etterem (ahol igazi brit helyhez meltoan fish&chips volt az etellista tetejen es Cadbury csoki a polcon) es egy nagy jatszoter volt. Sajnos a kellemesnel jobban fujt a szel, ugyhogy ebedeltunk egy jot es csak kb. 15-20 percet tudtunk jatszani. Vicces volt, mert egyreszt borzasztoan kenyelmes volt, hogy mindenki angolul beszel, ezert eroltetes nelkul ertunk mindent, amit kiirtak vagy mondanak es meg ok is ertik teljesen jol, amit mi. Masreszt azert a kardhalat masodjara sikerult csak megrendelnem (a szvordfish nem esett le elsore a pincernonek, majd ilyen nagy “aha” kifejezessel az arcan, hogy jaaa, szvóódfish? :-)).

A szikla az Europa-pontbol:

IMG_3770

Az ott szemben Afrika:

IMG_3771

A muveszi szinfutas nem direkt van, az auto szelvedojenek felso csikja zolditve volt, van am nehany dolog itt a sziklafal mogott:

 IMG_3774

20130202_140416

Trackback

1 hozzászólás

  1. Milyen kék az ég és a tenger is. Gyönyörűséges látávnyok 🙂