A poblet-i monostor

Egyike a kevesbe sikerult kirandulasoknak. Maga a monostor szep, gondozott foldek veszik korul, az uj epuleteket szepen hozzaillesztettek a regiekhez. A gond inkabb az alkalmazottakkal volt, olyan szinten baratsagtalanul sikerult kozolni, hogy ok 12-15-ig zarva vannak, hogy gondolkoztam rajta, hogy egybol kiforduljunk az ajton.

Aztan vegul persze korbesetaltunk azokon a reszeken, amiket meg lehet ilyenkor is nezni, voltak meg rajtunk kivul eleg sokan, egy iskolai csapat es egy busz is, szoval nem igazan ertettem a no megutkozeset.

Az epuletegyuttes tenyleg szepen megmaradt, mondjuk ha a romai kori emlekeket nezem, akkor ez ezen az eghajlaton plusz haboruk hianyaban annyira nem lehetetlen :-).

A gotikus templomba azert be szabadott nezni.

Itt mar viragzott a vadgesztenye, nalunk valamikor junius kozepen fog.

A templom belseje szep volt, a gyerekeknek tetszett a hirtelen magas, sotet, huvos belso ter. 

Ebbe a kapolnaba mar nem lehetett bemenni, szepek a faragasok.

Aztan meg setaltunk egy kicsit a teren, 

megszagoltak a rozsakat, aztan elindultunk a nap masodik csodje fele, a vasutmuzeumba. 

Ami zarva volt. Mert hat hetfonkent miert is ne legyen zarva. Mondjuk az sem segitett volna, ha kedden jovunk, mert delutan haromra ertunk oda, ez a nyomorult muzeum meg kettoig van nyitva (vo. a no ertetlenkedesevel a monostorba, hogy miert nem tudjuk mi azt alapbol hogy a dolgok zarva vannak 12-15-ig, de aztan kinyitnak, na a vasutmuzeum 10-14-ig van nyitva).

Szoval fel ora alatt talaltam parkolohelyet (eloszezon), majd zarva volt a muzeum. Gondoltuk eszunk egyet, 15:30: a legtobb etterem mar bezar eppen, mert ugye ebed csak 16-oraig van. Talaltunk egy darab pizzeriat, ahol a faszi hajlando volt megsutni nekunk ket pizzat, amit megehettunk a kinti asztalokon, mert azert o negyed ora mulva bezart. A pizza enyhe kozepes volt, lehet, hogy ezt a durvan husosat kellett volna kerni, igyekeztem gyerek-kompatibiliseket rendelni, aminek az lett az eredmenye, hogy nekem annyira nem izlett, ok pedig szokas szerint semmit sem ettek meg belole.

Aztan hazamentunk az “eredmenyes” nap utan es egy kicsit meg homokozhattak es jatszoterezhettek.

Sorry, comments closed.