Tarragona

Eloszor a kozeli Tarragonaba mentunk.

A hely egeszen forgalmas kikoto is es a strand sem az igazi mellette a vonattal, de a fo nevezetesseg itt nem is a strand.

Hanem a sok romai kori emlek, mint ez a nagyon szep allapotban fennmaradt szinhaz.

A gyerekek teljesen ugy viselkedtek, mint a kis vampirok: amint kijottunk a parkolohazbol mind a harom vinnyogott, hogy tul vilagos van es tul meleg :-).

A szinhaztol Veronika teljesen fellelkesult es igazibol o volt az, aki miatt vegulis vegig tudtuk jarni. Erik es Lily inkabb folyamatosan tiltakozott es igyekezett az arnyekban maradni.

Magyar jelenlet, Alfoldy Geza tobbek kozott a tarragonai egyetem diszdoktora is volt.

Veronikanak nagyon tetszettek a romok, minden kicsi utat be kellett jarni vele.

Aztan utana azert a jatszoteren mar a nagyok is aktivizalodtak, itt nem szamitott a napsutes :-).

Nekunk pedig jutott egy kis arnyek es szusszanhattunk egyet, amig a gyerekek faradtak.

A nagyobb varosok partmenti setaloutcainal ugyan gyengebb, de egeszen kellemes latvany volt a helyi foutca is. Amiben mas, mint a tipikus, hogy egy kb. 40 meteres magaslaton van a varoskozpont, ezert az utca vege egy erkelyben zarodik, ami alatt jo tiz emelet magas fuggoleges fal van, aztan jon a vasut es a part. Ahogy haladunk eszakra, ugy lesz Spanyolorszag egyre zoldebb, Barcelona kornyeke mar egeszen zold mondjuk Malagahoz kepest.

Hazamentunk es kimentunk meg kicsit a partra uszni. Ezen a napon kicsit kisebb hullamok voltak, ugyhogy maszkban is uszhattak egy kicsit, hatha latnak halacskat.

Sorry, comments closed.