Igen, szerintem itt a Michelin-guide tevedett. Elmentem kiprobalni az eddig egyetlen hawker bufet, ami az iden eloszor megjelent szingapuri Michelin-guideban kapott egy csillagot.

Igazibol mostanaban ketfele etterem erdekel: vagy legyen remek es nem igazan erdekel, mennyibe kerul, vagy legyen jo minosegu kellemes etel (comfort food pl. jofajta rantotthus, ilyesmi), boseges adagban, finoman.

En ugy gondoltam eddig, hogy a Michelin-csillagert azert az elso kategoriaban kell letenni valamit. Szoval ebben a bufeben a kepen lathato matrixbol lehet etelt rendelni, van nehany fele gozolt, szojaszosszal kent es sutott etel plusz rizs es teszta. Meg mindig lehetett volna jo. Nem ez volt az elso gozolt csirke, amit a varosban ettem, fent az allatkertben is ezt probaltam ki, mert nem voltam benne biztos, hogy eljutok ide.

A felutes oszinten nem volt a legjobb, szerintem sem a bor sem a csont nem valo igy a csirkebe, raadasul a gozoles miatt a bor inkabb taknyosan nyulott es nagyon csirkeszaga volt (a szojaszosztol barna, nem a sulestol). Szoval ez eleve nem nyert. A rizs elegge kozepes volt, ezek a disznokockak voltak ugy-aghogy okesak. Nade. Ezt az etelt meg egy balatoni bufetol is elegsegesnek vagy gyenge kozepesnek ertekeltem volna. Aki nem latott meg csillagos ettermet talan elhiszi ezt, de azert ne vicceljunk mar egymassal. Ha a hagyomanyorzes a lenyeg, akkor emeljek ki, de ez a hely nem erdemli a csillagot semmifelekeppen sem. Ezzel egyutt zsenialis PR fogas: a Michelin-guide eloszor jelent meg Del-Kelet Azsiaban. Az osszes ujsag atvette, hogy a vilag legolcsobb Michelin-csillagos ebedje Szingapurban van, de azert egy tisztesseges francia sef a kesebe dolne, ha ezt megmutatnak neki.

Hogy valami jot is egyek, elmentem egy pizza hutba, hogy egyek egy Cheese Lover’s pizzat. Ennek mindene sajtos, meg a szelere is cheddarkockak vannak szorva. Az egy dolog, hogy bealudtam eves kozben :-), de ilyen tomeg is volt a bevasarlokozpontban, mert eppen maratont futottak. Ezt amugy igen jozanul, ejszaka tettek.

Eloszor neztem, hogy hat nem is allnak annyian sorba, aztan meglattam, hogy persze, mert ez csak a sor vege :-). 

Ami nagyon erdekes volt meg a Pizza Hutnal: ki volt teve egy hirdetes, hogy munkaerot keresnek, a teljes munkaidos ber 1500-1800 szingapuri dollar (8-10 ezer kr) volt. Azert ezzel nezve mar egeszen brutalisak az arak es kulonosen a birsagok es kulonosen az ettermi arak (hawker 5-10 sgd, etterem 70 sgd es felfele).

Az utolso nap meg kiprobaltam egy indiai ettermet, hogy egyek valami fuszereset. A Bizarre foods-ban bemutatott Banana Leaf Apolo-ba mentem. Itt bananlevelen szolgaljak fel az indiai eteleket.

Tradicionalis, de szerencsere azert adnak kest es villat is (tradicionalisan kezzel kellene enni). Hat, megkaptam a fuszeradagot, az biztos :-). A nan kenyer egeszen remek volt, az etelben nekem tul sok volt mar a csiposseg, elnyomta a tobbi izt. Szerencsere a csirke normalis darabokbol volt, ugyhogy vegul nagyon kellemesen megebedeltem.

Sorry, comments closed.