Spanyolorszag – La Manga

Majus masodik feleben Spanyolorszagban nyaraltunk, eloszor Alicantetol delre, La Mangaban, majd Valenciaban.

DSC05941

La Manga egy 15 km-es szallodasor egy hosszu homokturzason. Az egyik oldalon a Foldkozi-tenger, a masikon pedig a Mar Menornak nevezett sos vizu laguna. A mi apartmanunk a Foldkozi-tengeri partra nezett, nagyon elegedett volta am a parttal: nagyon kellemes homok, egyenletesen melyulo viz. A fenykepen a sotet foltok kis kovezesek, kb. terdig ero vizben kezdodnek. DSC07151

A repulout szerencsere esemenytelenul telt, este indultunk Oslobol es ejfel korulre erkeztunk Alicanteba. Ott beraktuk a gyerekeket az autoba es kb. fel kettore ertunk le La Mangaba. Az apartman teljesen jo volt, meg mosogep is volt (bar ezt kicsit veletlenszeruen mukodott). Egy komoly hibaja volt csak: semmifele klimaszabalyozasra nem adott lehetoseget: nem volt klima es futes sem. Most a futes kellett volna, sikerult is kicsit megfaznom a harmadik ejszakara. Az elson kellett volna venni egy 15 euros 2 kW-os futotestet. Amit aztan vegul a harmadik napon meg is tettunk, mert amugy is kellett volna hajszarito, ugyhogy a het masodik feleben egy 1.5kW-os hajszaritoval emeltuk neha a lakas homersekletet.

Megint kiderult, hogy nem szeretem a jarolapot, amint van egy kicsike homok rajta, egyfolytaban koszosnak erzi az ember. Jol jott volna egy porszivo.

Azt hittem, hogy majus kozepe itt mar rendes szezon, de nem. A terulet inkabb kisertetvaros volt, nem volt problema parkolohelyet talalni (az apartmanhaz kb. 40 parkolohelyen maximum harom auto allt). Az ido viszont nagyon tetszett 22-25 fok, a viz kb. 19 fokos volt. Rajtunk kivul nem sokan furodtek :-).

Trackback

1 hozzászólás

  1. anyus, apa @ 2016-05-28 20:42

    🙂