Martinique – Salines-strand

A sztereotip, kepeslapra illo tropusi strand. El lehet viselni nehany napig 🙂

DSC06946

Ez a part jelenleg a fo ok, ami miatt szivesen visszamennek ide a csaladdal es ebben szerintem jobb Guadeloupenal Martinique. Ott nem talaltam ilyen szep homokos partot (bar azert ott is voltak szepek). Egy nagy sos laguna parti homokturzasa.
DSC06926

Egy nagyon erdekes kajat sikerult sajnos kihagyni: a lambit. Teljesen felrevitt az erzesem, mert ugy gondoltam, hogy a baranyt ertik alatta, de nem, ezeket a szep nagy csigakat lehett volna grillezve vagy valami raguban enni.

DSC06923

A szep part mogott van egy rovid tanosveny a mangroveerdobe, ravettem a tobbieket, hogy azert nezzuk meg a csobbanas elott. Nem tudom, amiota lattam Attenborough bacsi filmjeiben, fura vonzalmat erzek a mangrove irant.

DSC06928

Szerencsere nem volt budos a mocsar, viszont nagyon vicces volt, hogy minden negyzetmeteren sok-sok kicsi rak dolgozott.
DSC06936

Ott a gyokerek kozott, azok a kis lyukak mind-mind rakokat rejtenek. A strandra is kijottek amikor besotetedett, nappal inkabb elbujnak.DSC06933

Az osveny tok jol ki van epitve, itt sos a viz, ugyhogy szunyogok se nagyon voltak.DSC06931

Nekem tetszik a mangrove: szep zold, a vizes resze pedig altalaban televan kis halakkal, madarakkal es rakokkal. Mindig latni valami allatot.
DSC06939

Sorry, comments closed.