A szo rossz ertelmeben erdekesen alakult ez az ev. Mindkettonknek osszejott egy tobb honapos betegseg, megszuletett Lily, Erik szepen novoget es oviba jar. Osszessegeben leginkabb egy hullamvasuton ereztem magam.

Az ev kellemesen indult. Mexikoban, a Playa del Carmenen nyaraltunk, ahol osszehazasodtunk, sokat pancsoltunk es nagyon szep barlangokban merultem. Rzso mar nem tehette, hiszen terhes volt Lilyvel.

Aztan januartol majusig itthon voltam betegallomanyban, mert egy nagyon egyszeru problemaval nem volt hajlando a haziorvosom szakorvoshoz kuldeni. Csereben heteket vartam vizsgalatokra (pl. ultrahang 6 het, CT 8 het), amivel jol elment a tavasz. Persze, amikor aprilisban hazamentunk, a Telki Egeszsegcentrumban kb. 3 mondat utan mondta a doktorno, hogy o tudja mi a bajom es amugy rendkivul tipusosak a tuneteim. Remek, ha az ev elejen kapok 2-3 hetig antibiotikumot semmi bajom nem lett volna.

Erik sokat fejlodott, az elso felevben, a betegallomanynak koszonhetoen nagyon osszemelegedtunk. Furcsa visszanezni, milyen kis gomboc volt akkor es hogy mennyire nem tunik fel a valtozasa nekunk.

Aztan nyaron csaladi autot kerestunk, mert egyertelmu lett, hogy nem ferunk el a Puntoban. Plusz jol jon, ha van itthon auto annak, aki a gyerekekkel van. Az autos tortenet eleg rosszul alakult vegul, mert rajottunk, hogy a kivalasztott uj Sharan tul draga. Ezert vettunk egy hasznalt Tourant, amivel az elado atvert minket es elvesztettunk egy talicska penzt (kb. egy mexikoi nyaralasnyit). Ezert rendeltunk egy uj Tourant, ami ugy volt, hogy megjon meg iden, de nem.

Lily jol megvaratott minket, aztan augusztus 23-an, egeszen rovid ido alatt megszuletett. En lekestem a szulest, mert eppen Eriket adtam oda Harinak, hogy vigyazzon ra. Mint kiderult, eleg lett volna egy kavet innia a folyoson. A szulesben nem volt semmi drama, gyors es problemamentes volt.

Nem ugy utana. Rzso sajnos trombozist majd ennek szovodmenyekent tudoemboliat kapott harom hettel a szules utan. Szerencsere tulelte es mar teljesen jol van. Azert ez meglehetosen bearnyekolta a harmadik negyedevet.

(egy kis kozbevetes: o is atesett egy CT vizsgalaton. Emberek, a CT allat :-). Egyreszt 2-4 mp alatt tobb szaz rontgenfelvetelt csinal ugy, hogy a kepre merolegesen sugaroz be, ezert porog korbe-korbe. Masreszt teljes spiral alaku kepet alkot az emberrol. Fantasztikus, komolyan. Persze, emiatt annyira mar Fukushima sem erdekelt, mert megkaptam a magam 9 mSv dozisat, Rzsonak a tudo CT valamivel alacsonyabb, 7 mSv koruli dozissal jart.)

Augusztustol Erik oviba jar, ami azert nem indult konnyen. Sokat sirt, vegig az en feladatom volt otthagyni, mert en ott tudtam. Nem volt konnyu. Volt olyan, hogy egesz napokat vegigsirt, akarmit is csinaltak vele az ovonok (sokat olelgetik, mindig tiszta idegen-no parfum illatuan jott haza). Korulbelul ket honap kellett, mire rendbejott a helyzet, azota mar tanul es ert eleg sokat norvegul plusz megtanulta, hogy visszajovunk erte. Reggelente mar oltozkodik, hogy mehetunk oviba. Az elso fel evbol kb. 40%-ban tudott bemenni, a maradekot itthon toltotte betegen, ami kb. a varhato ertek.

Osszessegeben en ugy gondolom, hogy az elmult harom-negy ev legrosszabb eve volt 2011. A harmadik negyedev kulonosen. Azt megtanultuk, hogy aki azt hitte, hogy egy gyerek a komoly valtozas a nincs gyerekhez kepest, az teved, mert a ketto az :-). Most mar az a pihenes, ami Eriknel a terheles volt, hiszen ha pihenni akar az ember Erik tologatasa utan, akkor a pihenes az, hogy Lilyt kell cipelni. Ellenben, azt sem hittem volna, hogy a cukisagot lehet fokozni az elso baba utan, de lehet. Amikor ma is egymassal beszelgettek (Lily: gaaaaaa, Erik: bongyombongyom bongyom), az ember elolvad.

Ugyhogy a terv tovabbra is all, ha az orvosok engedik, akkor lesz meg aprosag.

Remelem 2012 nem hoz semmi ujdonsagot vagy varatlant. Valahogy most leginkabb egy teljesen unalmas evet szeretnek, amiben az lesz az izgalom, hogy megjon-e februarban Lily utlevele, hogy elmehessunk Egyiptomba vagy nem :-), de kb. ennyit szeretnek osszesen.

Sorry, comments closed.