Cancun, hetedik nap

Ma volt a konferencia social eventje, ellatogattunk Tulum maja romjaihoz es Xel-Ha-ba.

Hat, nem sikerult olyan jol, mint ahogy remeltem.

Fel oras kesessel indultunk. Masfel orat buszoztunk, majd megalltunk egy “autentikus mexikoi kezmuves boltban”, persze itt atvertek minket, mert a draga idegenvezeto  azt mondta, hogy menjunk el ott wc-re, mert Tulumban nem lehet (furcsallottam, hogy a nagy turistahelyen nincs wc). Persze a cel az volt, hogy mindenki bemenjen, a wc-re az egesz bolton keresztul lehetett eljutni. Hatha veszel valami vackot. Persze itt volt ido 30 percet allni.

Aztan 20 perc alatt odaertunk Tulumba, persze a bejaratnal nyilvan ott volt a nagy wc.

Egy nagyobb templom volt ott es nehany kiegeszito epulet:

Voltak falfestmenyek is, sajnos a kesoi majak ugy dontottek, hogy ezek a festmenyek, amik szovegeket is tartalmaztak, mar nem fontosak es donto hanyadukat lemostak a falrol (ami megmaradt az a British Museumban van).

Erdekes a faragott arc az epulet sarkan:

Fel oras kesessel indultunk (ez mar +1 ora) Xel-Ha-ba, ami messze erdekesebbnek igerkezett. Sajnos nem valtotta be a remenyeimet, mert a latotavolsag csak 3-5 meter volt es nagyon keves hal volt a lagunaban (brakkviz, keves hal jon be). Csak brutto ket es haromnegyed orank maradt erre a helyre, igy csak a park max. felet volt eselyunk megnezni. Igy nem lehetett delfinnel uszni, csorogni a folyon vagy kajakozni.

Sorry, comments closed.