Nyaralás

Sziasztok!

Sikerült végre lefoglalni egy céges házikót egy egyhetes nyaraláshoz. Egy szigeten van, hajóval lehet kimenni.

Trondheimt?l nem messze található, így városnézést is lehet majd csinálni a tengeri horgászat és láblógatás mellett. A norvégoknak szánt leírásban is az szerepel, hogy izolált helyen van a ház (gyakorlatilag a nagy büdös semmi közepén). Szóval lesz mód élvezni a csendet és nyugalmat.

Elkezdtem utánanézni programoknak Trondheimben. A szokásos látnivalók (templom, múzeumok stb.) mellett egy helyi különlegességen is megakadt a szemem: van ott biciklis lift (Trampe).

Biciklilift

A m?ködésr?l: egy fém sín megy fel, amin egy talpnyi méret? fémlapot húznak fel. Az ember az egyik lábát a biciklin tartja, a másikkal rálép erre a fémlapra. Így az egyik lábánál fogva emelkedik fel, miközben a biciklire támaszkodik. A kerékpár népszer? közlekedési eszköz a városban, amit a legnagyobb emelked?re épített “lift” csak növel. Találékony kismamák is igénybevehetik! További info angolul itt. A gyártó adatai szerint a kiépítés nem drágább, mint egy normál bicikliút kiépítése. A végén még csak azért fogok biciklit bérelni, hogy kipróbálhassam. 🙂

Rzsó

Trackback

1 hozzászólás

  1. Szép kis házikó. Jó lesz Nektek! Kék ég, sós víz, jó levegő, csend és nyugalom.
    Biztosan jól fogjátok érezni magatokat.
    Tök jó a biciklis felvonó, jó ötlet és kiépítés. Nálunk is bevezethetnék.
    Jó pihenést!