Ballonozas

A nyar egyik kulonleges programja volt, hogy elmentunk holegballonozni. Heviz felett repultunk, korulbelul egy orat.

Nekem nagyon izgalmas volt, nem repultem meg sohasem ballonnal. A cucc sokkal nagyobb volt, mint amire eredetileg szamitottam.

Jo egy oras zotyoges utan erkeztunk meg a felszallohelyre, ahol mar a kiteritett ballon fogadott minket.

A gyerekek kicsit kiszaladgalhattak magukat, eleg feszultek voltak azert. Mondjuk en is, tartottam tole, hogy nem sikerul oket ravenni, hogy beszalljanak.

Eloszor eros ventillatorokkal siman levegot fujnak a ballonba, majd elkezdik futeni. Aggodtunk, hogy nem lesz-e tul huvos, de igazibol a nagy teljesitmenyu gazegok miatt inkabb kellemetlenul meleg volt a kosarban.

Gyorsan beugraltunk, aztan emelkedtunk is. A lanyok kicsit feltek, ezert vegul az elso harmadban inkabb csak a belepo lepcsok lyukain nezegettek kifele.

Errol a mezorol szalltunk fel (ott a piros autokkal, az uttol jobbra).

Itt mar szepen latszik a hevizi to, az utrol nem latszik, hogy tenyleg milyen szep nagy a park korulotte.

Igy lestek kifele 🙂

 

 

Aztan elfordultunk es megjelent a Balaton nyugati csucske.

A masik oldalon a zalai dombok viszonylag egyhanguak voltak, de eppen nagyon jol esett ez a bekes zold taj. Tenyleg nagyon jo a ballonban, hogy amikor eppen nem mennek az egok, akkor teljes csendben suhan az ember.

Azert egy ido utan Lily mar elobujt.

Erdekes volt, latni lehet, ahogy a meleg levego orvenylik a ballonban.

A hevizi kifolyo, balra a kicsit ures kemping. A szennyviztisztito-szeru betonmedencek nem tudom mire jok. A kifolyo tok szep hely, raadasul az elovilaga is egeszen erdekes a kihelyezett tropusi halak miatt. Tobb szajkelto sugernek mar stabil allomanya alakult itt ki.

Tetszett ez a haz a hatalmas fakkal a kertjeben, biztos a helyi erdesz csinalta 🙂

Nemsokkal utana mar le is szalltunk. Itt a legenyseg szepen elcsomagolta es utanfutora rakta a ballont, mi pedig hazamentunk, az ut onmaga is elmeny volt, egy kb. 25 eves Mercedes kisbusszal mentunk, gyerekkorom buszelmenyei jottek elo, de teljesen pozitiv ertelemben.

Uton hazafele:

Video a repulesrol:

Sorry, comments closed.