Skagen es az ut haza

A szallasunk az egesz ut legjobbja volt, kellemes haziko, rendes futes, mosogatogep es egy normalisan futott meleg vizu fedett medence, csuszdaval, kint haromfele jatszoter, jol eltelt az este es a reggel is.

Tetszett, hogy itt nem zartak be a medencet valami onkenyes korai idopontban, az agyamra megy, amikor kepesek hotel/tabor medencejet valami onkenyes “vacsoraidoben” bezarni,  mondjuk delutan hatkor. Ez mar megint a korankelok hamis felsobbrendusegi erzesebol jon, miert is ne lehetne nyugodtan estig furodni?

A normal jatszoterek is jok voltak es kulon jol jott, hogy mar azert eleg sokaig vilagos van itt is igy tavasszal.

Eriknek annyira tetszett a haz, hogy korbefenykepezte az egeszet es magat is lefenykepeztette a hazzal, hogy emlekezzen ra :-).

Aztan osszecsomagoltunk es elmentunk megnezni Dania csucsket. Eloszor a vilagitotornyot es a vandormadarakrol szolo kiallitast neztuk, aztan felultunk a traktorvontatasu “buszra”, amivel egeszen gyorsan kivittek minket. Tipikus turistalehuzaskent a traktorra a jegyet persze nem lehetett kartyaval fizetni (az egesz kirandulas egyetlen helye), de cserebe mindossze 50 meterre, a Magyarorszagrol is ismert es rettegett Euronet ATM-et kellett hasznalni, hogy aztan jo 20% extra koltseggel szerezzek negyszaz nyomorult dan koronat, amibol kifizethettem 120-at, hogy aztan a maradekkal semmit se tudjak kezdeni. A kovetkezo 20 evre eleg papir dan koronank maradt.

Maga az ut szerintem olyan 15 perces volt, visszafele a lanyok visszajottek ezzel, mi Erikkel inkabb visszasetaltunk a parton (kb. 20 perc).

Ez itt Dania csucske:

A part szep, ilyenkor szurkolok azert kicsit a globalis felmelegedesnek, +3-4 fok es nyaron ket honapon at 20 fok felett lesz a viz, nagyon jo kis furdohely lesz belole.

A szorosnak egeszen komoly teherhajoforgalma van, itt egy kicsit Szingapur jutott eszembe a sok egymas utani hajorol.

A homokos-fuves part szerintem nagyon kellemes latvany, de azert eleg szeles.

A nemetek is felismertek a csucsok strategiai jelentoseget, ezert nagy bunkereket epitettek. A tobb meteres vasbeton falak valoszinu a vilag vegeig itt fognak allni.

Ezutan mar csak az volt hatra, hogy beuljunk az autoba es elmenjunk Fredrikshavnba, ahonnan a Stenaval athajoztunk Goteborgba, onnan pedig mar csak nehany ora volt az ut hazaig.

 

Trackback

1 hozzászólás

  1. anyus , apa @ 2019-06-06 18:34

    Csoda szép volt. 🙂