Horteni kirándulás

Ez még régebbi, szeptember elején voltunk Hortenben, hogy újra megnézzük a tengerészeti múzeumot.

Először megint a tengeralattjárót jártuk végig, mert még reggel volt és így nem volt olyan meleg a fekete testben. Nagyon érdekes volt, hogy búvárok is használhatták a csöveket.Persze az ágyakat mindenképpen ki kellett próbálni.Aztán következett a híd, ahol minden kezelőszervet végigpróbáltunk. Belenéztünk a periszkópba is.Aztán mindenki elfoglalta a helyét:

A tengeralattjáró után folytattuk a kültéri dolgok megnézését, mert egy óra múlvára már esőt jósoltak.

Az ágyúnlovagolás most sem maradhatott ki.Szép nagy horgony.Aztán megnéztük a kis járőrhajót. Itt is nagyon jól szórakoztak, a hidat itt is bevették a kis kadétok.
Aztán itt is vészhelyzet volt és elfoglalták a munkahelyeiket:Tök jó kis labirintus volt a hajó.

Aztán persze itt is kipróbáltuk a legénységi szállást.Aztán a nagy fregatt következett (majd meglátjuk, lecserélik-e az  Aegis-fregatt KNM Helge Ingstadra ;-), éppen norvég flotta büszkeségének leamortizálása után két nappal írom a cikket). Itt megnéztük a rakétaindító töltőrendszerét.Nem sikerült felborítani őket.Aztán persze itt is kipróbáltuk a legénységi szállást.Ez már a vezérlőközpont.Van egy jellegzetes kilencvenes évek életérzés benne. Szegény DEC, már nem is emlékszik rájuk senki, pedig például ők készítették az első igazán használható keresőt, az Altavistát (ha nem lenne egyértelmű :-), a nagy CRT monitor Digital (DEC) gyártmány).Veronika különösen élvezte a hajó bejárását.Tetszett a kisfiúnak is.
A hadihajók menők.
Éppen eleredt az eső, amikor bementünk az épületbe.Itt van az egyik tengeralattjáró tiszti étkezője és talán találóbb zene nem is szólhatott volna benne, ha eljött volna a harmadik VH, akkor szerintem az utolsó ember kb. itt hallgathatta volna, 50 méter mélyen a tengerben, várva, hogy meddig tart ki a levegő és az ellátmány, hátborzongató (ez a Dr. Strangelove végefőcímzenéje):

 

Trackback

1 hozzászólás

  1. Anyus, apa @ 2018-11-15 15:18

    Láthatóan nagyon jól érezték magukat. 🙂