Az osloi termeszetrajzi muzeum

Ide is eljutottunk vegul. Sajnos az epulet fele mar jo ideje zarva van, pont ahol az asvanygyujtemeny volt eredetileg, ezert a mostani kiallitoterben az asvanyoknak sajnos csak egy kisebb resze van kiallitva.

Ennek a muzeumnak is van t-rex csontvaza, azert nem veletlenul lesznek altalaban kozponti elemek, mar igy sokadszorra is megall az ember es azert kicsit megijed tole. Nem is jut hirtelen eszembe mas allat, ami ennyire mindig agressziot sugallna. Erdekes, mert osztonszinten jelentkezik ez az erzes, pedig nem eltunk egyszerre veluk, szoval nem lenne ra szukseg.

A fossziliak is erdekesek, itt sajnalatos a folyamat, ami mindegyik muzeumnal elokerult sajnos: masolatok vannak mindenhol. Igazibol en pont azert mennek a muzeumba, hogy megnezzem az eredetit. A masolat okes, hogy meg lehessen fogdosni, de a fogdoso-interaktiv resz sajnos a legtobb helyen az igazi ertekek kiallitoteret eszi meg. Ez legalabb eredeti: szep szinezetu tintahal-fosszilia.Ez pedig egy szep jegvirag-aragonit:Itt egy pelda a jo fogdoshato-dologra: szerintem tok jo, ha nehany kevesbe ertekes kristalycsoportot kiraknak es a gyerekek meg is foghatjak.
Nehany latvanyos dioraman norveg elohelyeket mutatnak be. Ujabban egyre inkabb hajlok ra, hogy a dinoszauruszokat nemcsak egyfajta oriasgyikkent kellene elkepzelnunk es hogy valoszinuleg nem is haltak ki, most is itt vannak es meg finomak is. Mint peldaul a csirke. Igazibol ha kozelebbrol nezi oket az ember, tenyleg eleg dinoszauruszos tud lenni az fejuk, a labuk, a tojassal szaporodas. 

Sorry, comments closed.