Bergenben voltam

Jopar eve voltam utoljara Bergenben, most az ottani irodat latogattam meg aprilis vegen, visszafele pedig repulo helyett inkabb vonattal jottem.

Azert a hegyekben meg mindig boven tel volt, ez Myrdal allomas, ahol a Flåm vasut kiagazik, a zold ingaszerelveny szolgalja ki. A bankok altalaban egesz jo helyen laknak, itt is szep helyet sikerult talalni, ott szemben az az epulet a kekes kockakkal a bergeni iroda. Elotte a fjord es vitorlasok.

Amikor itt voltam, nem sikerult eddig megnezni a Hansa-idokbol megmaradt kereskedohazakat, ugyhogy most egybol oda mentem. A Hansa muzeumot sajnos nem sikerult megtalalni (ketszer mentem el mellette, de egy masik reszet talaltam meg a terkepen, mire visszaertem bezart).

A regi fahazak zegzugos kis negyedet alkotnak.ERdekes detalni koztuk, egeszen biztos nagyon komoly tuzvedelem kell, mert olyan kozel epultek egymashoz, hogy meg csak szel sem kellene, hogy atugorjon a szikra az epuletek kozott.A homlokzat szep es egyseges, de beljebb azert mar kaotikusabb az epuletegyuttes. Teljesen turistahely sajnos, mindenfele szuper design, szuper kezmuves dologgal.Neha mar meggyanusitottam oket, hogy mar direkt epitik ilyen kis “eredetinek” az epuleteket.

Bergenben meg szerencsere megvan a szep indulasi csarnok a vasutallomason. A kiszolgalas mar sajnos unalmasabb, meg mindig boven kozlekednek a regi motorvonatok es sajnos nekem is egy ilyenen kellett menni az elso oraban, ahol vegre atszallhattam egy rendes vonatra (mozdony+kocsik).Ez Finse allomas, nem veletlenul van itt a homaromuzeum (nyaron latogathato, amikor kiolvad). Itt allomasozik a vonali tartalek dizelmozdony is. Arrol is hires, hogy ide nem vezet aszfaltos ut.

Trackback

1 hozzászólás

  1. anyus, apa @ 2018-05-26 14:08

    Ó de szép’ 🙂