Szoval harmadik nap, ez a mellettunk levo kicsi ter, milyen szepen el lehet rejteni a Hard Rock-ot, ha van ra motivacio (az egesz sargas epulet az). Aztan megint a foter fele indultunk, hogy meg tudjuk nezni a katedralist kek hatterrel is :-).Nehany igazan szep reszlet azert elofordul, mint ez a, valoszinu kis kapolna-csucsok. Igy kivulrol a parizsi Saint Chapelle-re emlekeztetett, ami meg mindig a legszebb gotikus epulet, amiben jartam.Nade, ami ezutan jott… elmentunk a Cseh Nemzeti Muzeumba. Hat, a foepulet zarva, felujitjak. Ez mar kicsit negativ elojel volt, de meg mindig semmi, ahhoz kepest, ami ezutan jott. Az uj epulet egy brutalista szornyszulott, a csehszlovak parlament lakott benne (amugy melto parja a lakotelepi iskola szintu szlovak parlamentnek), aztan nehany evig a Szabad Europa radio lakott itt, aztan most megkapta a muzeum. Muzeumnak az epulet alkalmatlan, de legalabb a portasokat megtartottak a szocibol. Ilyen bunko, ne-nyulj-hozza nenikkel legutobb a Zeppelin-muzeumban talalkoztunk.

Es meg ez sem lett volna feltetlenul tragedia. De az epuletben elerheto ketto kiallitas egy videki kulturhaz szintjen mozgott.
Ez itt a fantasztikus Noe barkaja kiallitas. Az ember azt hinne, hogy egy jo elso terem, de neem, ez az egesz. Nehany elegge elhasznalt, raktarbol elokukazott kitomott allat meg a bogargyujtemeny nehany tabloja. Gratulalok.A lepke-bogartablok legalabb szinesek, de kb. ezt a kinalatot megkapod egy bazarban.A gyerekeknek csinalt interaktiv resznek szep szokas szerint a ketharamda rossz volt mar, de itt mondjuk legalabb hagytak hozzanyulni oket.Nehany percet azert elvoltak, ez volt a latogatas fenypontja.
Ez mar a masik, feny es elet kiallitas volt, na itt a kirakott fedezz fel-tabletekhez a gyerekek mar nem nyulhattak hozza, mert a portasnenik (a teremorok, de igazi portas-jelleguek voltak) rank szoltak. Ez egy kozkeletu felreertes mostanaban a muzeumoknal: egyreszt kiherelik a kiallitasokat azzal, hogy elviszik a konkret gyujtemenyt, mert az nem “modern”. Erre csinalnak egy “interaktiv” kiallitast, ahol viszont rajonnek, hogy akkor meg ugye elhasznalodik a (szar masolat, plusz olcso tabletek) kiallitott anyag, szoval ne nyulj hozza. Az eredmeny: fenykepek meg ne nyulj hozza masolatok. Sehol semmi ertekes. Ebbe a faba is ugy kellett becsempeszni oket, amig a ribanc a masik oldalra nezett. Pedig ugye ut vezet bele…

Ez volt az elso hely, ahol a folyosora kirakott vendegkonyvbe tenyleg irnom kellett. Es csak annyit tudtam irni, hogy ez extrem gyenge es ha nem tudnak jobbat inkabb hagyjak abba.Legalabb utana a steakre nem volt panasz, persze a gyerekek itt sem ettek szinte semmit. 

Ez volt az egyetlen interaktiv elem, amit sikerult is hasznalniuk, egy kicsit idore “dinologusok” (paleontologusok) csinalnak egy feltarason:

Sorry, comments closed.