Sevilla

Sevillaban voltunk az elso heten, igyekeztunk megnezni a nagyobb nevezetessegeket. Sajnos a het elso feleben en voltam lazas (egeszen 39-ig felment, ami ritka, egy tabla ibuprofent hasznaltam harom nap alatt), persze az eloadasaim kedden es szerdan voltak, jo hangulatban ment a felkeszules.

IMG_3754

A sevillai katedralis a vilag legnagyobb terfogatu temploma. Eredetileg mor moszke (elotte pedig vizigot kereszteny templom) allt itt, aminek az emleket orzi a narancsliget es a minaretbol atepitett harangtorony.

IMG_3742

A mar ismert ketgyerekes konfiguracioban fel is mentunk ra, vicces volt, ahogy az orulteknek kijaro felelemmel vegyes tisztelettel hummogtek, ahogy mentem felfele. Egy amerikai no jott, meglat, erre “Istenem, ketto van rajta” :-).

Megneztuk Kolombusz kriptajat is, negy ember tartja, a katedralis egyik oltara elott van. Sevilla komoly szerepet jatszott a foldrajzi felfedezesekben, itt van az Indiak irattara is.

IMG_3753

A tomegkozlekedes is erdekes, egyreszt, eleg optimistan, 3-4 vonalas metroterkepek vannak a varosrol, de azok csak tervezettek, egy szal vonal uzemel csak. A villamos a katedralis elott, hogy ne kelljen felsovezeteket huzni, akkumulatorrol megy kb. 200 metert, itt a helyhiany miatt a ket irany fonodva halad.

Megneztuk a kiralyi palotat is, ami szinten a kereszteny-mor orokseget mutatja. Erdekesseg, hogy a palota felso reszet a mai napig hasznalja a kiralyi csalad, ha Sevillaban vannak.

IMG_3732

IMG_3731

IMG_3735

Aztan a gyerekek elfaradtak, ugyhogy a palota kertjeben kicsit lepihentunk:

IMG_3737

Utana pedig megneztuk a pavakat:

IMG_3740

Trackback

2 hozzászólás

  1. anyus apa @ 2013-02-10 15:45

    Édesek a kis drága fáradt gyerekek. 🙂
    Nagyon gyönyörű minden.

  2. Tényleg Cukiságok…még apa is 😉 Pusz