WWRF konferencia, Heidelberg

Sziasztok!

Eppen a WWRF 17. konferenciajan vagyok, ma delutan fogok eloadast tartani arrol, hogy hogyan lehetne a SIM kartyat fehasznalni felhasznaloazonositasra internetes szolgaltatasokban. Ez a masodik eloadas, amit konferencian tartok, ugyhogy mersekelten erzem csak hol magam. Osszesen csak 15 perc lesz, lesz vagy 10 ember rajtam kivul a teremben, de megis.

Ja, most eppen a nagy eloadasok mennek. Borzalmas. Fel kellett kelnem fel nyolckor. Ha ezeket a konferenciakat mernokoknek tartanak, akkor bizony egy sem kezdodne del elott. Ja, az emberek 95%-a nyakkendos tipusu, ez semmi jot nem jelent.

Tegnap korulneztem Heidelbergben, nagyon tetszik. Az ovaros tok hangulatos, csinaltam egy csomo fenykepet. Ja, a szallodai szobam az eddigi legerdekesebb: valoszinuleg nagyon szenvedtek, hogy besuvasszak, mert egy ilyen kis toronyszerusegben van, ugyhogy amikor bemegyek, akkor a ,,felso’ szinten van az ajto, egy kis folyoso es a furdoszoba. Aztan le kell mennem 6 lepcsonyit, hogy leerjek az agyhoz. A plafon teljesen ferde, az ablakom 30×50 centis. Viszont egeszen kucko erzesem van bent. A ferde teto miatt pedig egyagyas szobahoz kepest meglepoen tagas, bar az is igaz, hogy a kanape, amit beraktak, gyakorlatilag hasznalhatatlan, mert nem fer el az ember feje.

Aztan rajottem, hogy Nemetorszagban az a vicces, hogy nem erzem magam kulfoldon. Pl. tok jo, hogy ertem, amit az emberek beszelnek. Aztan tegnap mentem egy kort az itteni sikloval, fel egeszen egy hegytetore. Nagyon szep volt a kilatas, fent vacsiztam egyet. Lefele, aztan beultem a sikloba es hallom, hogy mogottem egy nyugdijas par plusz egy hasonlo koru no beszelgetnek. Felmerult, hogy honnan szarmaznak, erre hallom, hogy Ausztria-Magyarorszag… (ja, oregek voltak :-)), a kulonallo no megkerdezte, hogy honnan. Kiderult, hogy Sopronbol. Erre o: en meg Temesvarrol. Aztan megbeszeltek, hogy a temesvari neni tud magyarul, de a par nem, nekik a szuleik meg tudtak, de ok mar nem. Aztan megfordultam es elvigyorodtam, aztan mondtam, hogy en meg magyar vagyok. Aztan beszelgettunk egy kicsit. 🙂

Ja, a szervezes egeszen jo az eddigi konferenciakhoz kepest: WLAN van, minden gond nelkul, szekenkent egy konnektort biztositanak, hogy az ember ne egyfolytaban az akksit hasznalja. Szoval azert egyenlore megfeleloen nemetes. Ja, persze azert az elet nem habostorta: a programot sikerult olyan pdf-ben kikuldeni, amiben nem lehet keresni, mert a szoveg kepkent van exportalva.

Ma hosszu napom lesz, 9-22:00-ig… komolyan, ilyenkor szerintem illene alvoszobakat rendelkezesre bocsatani. Szerintem az eloadasom utan en hazalepek es majd csatlakozom hozzajuk a diszvacsorara vagy valami. Vagy csak egyszeruen vegigalszom a 16:00 utani eloadasokat (az enyem valamikor 15:50-16:00 korul fog vegeterni).

Gyuri

Sorry, comments closed.