Net otthon!

Végre sikerült a Telenornak bekötnie az ADSL-t a házba. Remélhet?leg véget ért a telefonon-át-kínlódva-netez?s id?szak.

Persze késve jöttek, persze nem hívtak fel el?z? nap, persze kisebb a sávszélesség mint igérték; kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk. 🙂

Rzsó

Egy kis adalek tolem, szoval ugy nez ki, hogy a 6 megas ADSL-el kicsit sokat kertunk, mert a vonalunk fizikai max sebessege 7M, a mellettunk levo kozpontba pedig csak egy 8 megas link van es azon meg a tobbiekkel osztozunk. Szoval valoszinuleg akkor beszelunk a Telenorral, hogy egyel kisebb csomagot kerunk inkabb.

Bar, a fene se tudja, az a gond, hogy annak meg sokkal kisebb a kimenoje, jelenleg 500k van, a kisebb csomagnak pedig csak 350k, raadasul most 4,7 megabit a downlink, a kisebbik csomag pedig csak 3 megas.

Szoval nem is olyan egyszeru a kerdes (ja, es osszesen 1500 forint a kulonbseg a ket csomag kozott. Szerintem marad ez, masnem sirok egyet a Telenornak, hogy ez megsem fasza, hogy a modemnek mar a kozponttal sem sikerul osszehoznia az igert 6 megas kapcsolatot, hatha kuldenek egy jobb modemet vagy valtoztatnak valamit. Abban is benne lennek, hogy cserebe kapunk kicsivel nagyobb uplink sebesseget, mondjuk akkor legyen a mi ADSL-unk 4.5M/1M)

Gyuri

Sorry, comments closed.