Strangnas

Svedorszagban voltam szeptember kozepen, Strangnasban. Ez egy kisvaros kb. egy orara Stockholmtol, itt nem meglepo modon egy to partjan fekszik (nehez nem to partjan lenni).

DSC05890

Erdekes, hogy alig 600 km-t kell utazni es mar “normalisan”, teglabol epulnek a hazak. Persze elofordul boven fa szerkezetu haz is, de a varosokban boven a tegla/beton az uralkodo. A kozpont egy kis obol, nyaron ugy tunik egesz nagy elet lehet itt, most mar az osszes etterem bezart, legkozelebb majusban nyitnak.DSC05891

A legnagyobb epulet az erodszeru dom, a varos kozepen egy kis dombon van, igy meg jobban kiemelkedik.DSC05895

A parton vegig kellemes setany fut, egesz jo lenne, ha nem tudna az ember, hogy fel evig itt is tel van. Erdekes, hogy a toban joval ott elet latszik, mint felenk, a kis halak folyamatosan pottyoznek a felszinen.
DSC05899

Ez a kikoto-obol masik oldala, egesz jo volt ez a kis haz a malommal a hatterben. Persze ezt a gazdai is eszrevehettek, egeszen diszkreten bujik ott meg az a Cayenne a bealloban.DSC05902A hely amugy annyira kicsi, hogy a Tripadvisor is csak egy darab latnivalot listazott: a 7 km-re levo sved harckocsimuzeumot. Ez nem volt olyankor nyitva, amikor raertem volna, ugyhogy a legkozelebbi korre marad. Megyek meg majd ide nehany honap mulva.

 

Sorry, comments closed.