Eheim Professional 3 2080

Kicsit egyhanguak lettek a bejegyzesek, ezert inkabb megdicserem a szuronket. Szep nagy darab, 25 liter terfogatu, a nemet Eheim jelenlegi legnagyobb kulso szuroje:

Ami ezzel egyutt meglepo volt, hogy ezen a heten kellett eloszor tisztitanom. 8 honapot uzemelt tisztitas es megszakitas nelkul ugy, hogy a vegen is normalis atfolyasi sebessege volt. Egyedul a hangjaval voltam elegedetlen, mert a kis 25 wattos szivattyu zummog es a hazban nagyon nagy a csend (meg a TV ventillatorait is lehet hallani, pedig azok tenyleg nagyon csendesek). Ezt is megoldottuk most, vettem nehany tabla hangszigetelo anyagot (raadasul ilyen meno szendvics-szerkezetut, 2.5 centi suru szivacs-5 mm bitumen-1 centi konnyu szivacs), igy mar sokkal csendesebb.

A szuro nagyon jo belso szerkezetu, 3 darab 4 literes talca van benne a biologiai szuroanyagnak (Siporaxot hasznalunk), plusz a befolyasnal van egy nagy lyuku kek szuroszivacs, a szivattyu elott pedig egy finomszuro vattareteg. Itt van egy abra rola, a viz a kek szivacsnal folyik be es a bal hatso sarokban lathato csovon folyik a szuro aljara, ahonnan felfele aramlik at a talcakon es a vattan a szivattyuig. Ket szivo es egy nyomoaga van:

Trackback

1 hozzászólás

  1. Ja, ez volt a 200. bejegyzes a blogon. Ha ezt tudom, valami jubileumit rakok ki.