Megjott a villany-Golf. Jonak tunik, a hajtaslanc rendben van, a belso pedig olyan, mint barmelyik jol felszerelt Golfe, igenyes, szepen osszerakott. A hatotavkijelzot meg szokni kell, mert azert a benzines-dizel autokkal amikor mar csak 50 km-t mutat hatotavnak a szamitogep mar megall az ember az elso benzinkutnal.

DSC03139

Aztan persze rajon am az ember, hogy itt a benzinkut otthon van, mert egyszeruen csak bedugod a toltot, mint a mobiltelefonodon :-). Az auto pont olyan, ugy viselkedik es ugy is nez ki, mint egy normal Golf. Kivulrol a kek csikok, az e-Golf sajat alufelnijei (csokkentett legellenallasu) es a kipufogo kianya arulja csak el, hogy ez valami erdekes auto. Az akkucsomag 24 kWh-as, ebbol Rzso a tesztnapon 14.7 kWh-t hasznalt el az oda-vissza utra. Ez egy liter benzin ara.

Belul, a mindenhol korbefuto kek csikokon kivul a legfurabb dolog a muszerfal, ahol a fordulatszammero helyett egy teljestimenymero muszer van, ami 0-100%-ig mutatja az eppen felhasznalt teljesitmenyt, a zold csik pedig a visszataplalas erosseget mutatja. Ez a gyakorlatban ugy nez ki, hogy autopalyan csak ugy haladva kb. 20%-ot hasznal, aztan hegynek felfele 70%-ot, aztan lejtos uton meg 10%-kal visszataplal. A fekezesek jelentos reszet is a villanymotor vegzi, egeszen komoly fekerot tud kifejteni, amikor mar a harmadik zold mezoben van. Az atmenet a normal fekek es a villamos fek kozott nem veheto eszre.
DSC03140

A belseje normal Golf, jobb lett a 7. generacio a Touran ota (az 6-os Golf alapu), az ulesek kenyelmesebbek, szerintem a bor is jobb tapintasu lett. Altalaban a Golfrol nezzetek meg a Totalcar tesztjet, tenyleg nem veletlen, hogy ennyit adnak el belole. Egyszeruen tok jo. A savtarto allat, tenyleg beveszi a kanyart az auto, a LED-es fenyszorokat az e-Golfon mutattak be, jol vilagitanak es varhatoan sohasem egnek ki (persze, ha kiegnek, akkor egesz lampat cserelsz). Az ules pont annyival szelesebb, hogy ez nem nyom, oldalt, mint a Tourane. Ket felnottnek hatul kenyelmesebb, mint a Touran, de persze itt nem harom kulonallo szek van, hanem ket szek es kozte egy pup. Tok jo valtoztatas, hogy a terkepzsebek puha filccel vannak karpitozva, ugyhogy nem zorog benne semmi. Nem kellett sokat valogatni, alapbol van benne navi (kell a veszhelyzeti toltokereseshez), jo hifi, 2 SD kartya hely, USB, 15 gigas SSD, tolatokamera, elol-hatul radar. Elol pedig meg egy radar, mert megrendeltuk bele az adaptiv, tavolsagkoveto tempomatot es a veszfek-asszisztenst is (ez azt jelenti, hogy megmondhatod, hogy kovesse az elotte halado autot monduk 30 meterre, ha az lassit, te is lassitasz, ha hirtelen fekez, akkor a Golf is fekez).

Sajnos ez az auto is online telemetria-rendszerrel jon, mindent jelent a VW-nek. PErsze ez kulon nekunk “jo”, mert cserebe van telefonos app, amivel le lehet kerdezni az auto statuszat es be lehet kapcsolni tavolrol a futest.
DSC03143

A motorhazba nem sokat kell majd nyulni. Itt nincs olajcsere :-), csak az ablakmosot kell utantolteni. A narancssarga kabelekhez nem szabad nyulni, azok a magasfeszultsegu rendszer reszei. A 12V-os akkurol a normal auto-rendszerek mennek. Az auto jol gyorsul, a Touran azert persze gyorsabb, de nem lesz ezzel sem semmi gond. Nem hallatszik bent semmi motorhang, varosban nesztelen, nagyon furcsa, mert kint sem hall senki. A csomagtarto is teljesen normalis maradt, a potkerek lehetosege veszett el, az also szint itt csak egy kb. 5-6 centi magas kis ureg, amibe mondjuk a toltokabelt jol be lehet rakni.

A tolto nem tetszik annyira, mert csak IP55-os, ami kb. esoallo, de nem teljesen zart (por meg bejuthat, de nem okozhat meghibasodast). Igazibol egy IP67-esnek jobban orultem volna (max. 1 meterig vizallo – pocsolyaallosag – es teljesen zart porral szemben). Igy vigyazni kell ra, hogy nehogy a foldon legyen, mert ha esne az eso es pont ott lenne egy pocsolya, akkor gond lehet belole.

DSC03146

Trackback

1 hozzászólás

  1. anyus, apa @ 2014-08-30 15:26

    Király kocsi, gartulálunk, egészséggel használjátok! 🙂