Vegre tiszta idot josoltak, ezert visszamentunk Berchtesgadenbe, hogy megnezzuk a Sasfeszket es a Konigsee-t.

dsc02323

Az ut Obersalzbergig siman ment, bar a kozeli parkoloban mar sajnos nem talaltunk helyet (ket autoval amugy sem lett volna konnyu, de a szep ido miatt szerintem ossze is torlodtak az emberek). Erdekes, hogy az egesz teruletet az amerikai hadsereg hasznalta egeszen a 90-es evek vegeig. Megneztuk az NS kiallitas egy reszet is, de ez sajnos a gyerekekkel nem egyszeru (foleg dokumentumok vannak, szoval nem a kepek voltak durvak, csak elolvasni nem volt idonk).

dsc02350

Azert a bunkerrendszer latogathato reszet gyorsan megneztuk veluk. Hat, nem igazan luxusletesitmeny.

Amikor odaertunk, gyorsan megvettuk a jegyet a buszokra, mert a Sasfeszekhez elso szakasza egy negyed oras buszut, aztan lehet liftezni.

Eleg profin oldottak meg, 5-6 busz megy konvojban. Az utak szukek, de igazibol aki vezetett mar Nyugat-Norvegiaban egyatalan nem lepodik meg rajta. Ilyen utakon a fjordok kozott ketiranyu forgalom megy :-).

Persze megcsinaltuk a kotelezo turistafotot a Sasfeszekrol:dsc02339

Lent a Konigsee.dsc02338

Szep volt a kilatas korben, akar 200 km-ig is ellatni.dsc02332

Az utolso metereket a hegybe epitett liften lehet megtenni. En igazibol azt hittem, hogy a haz belseje sokkal nagyobb, de igazibol egy kisebb etterem kitolti az egeszet.dsc02330

A gyerekek hoztak a formajukat a buszuton, Veronika vegig berregett, a testverei pedig a szokasos nyugodt modon viselkedtek ;-).
dsc02326

 

Amikor visszaertunk, leautozunk a Konigseehez, eredetileg hajozni szerettunk volna rajta, tenyleg gyonyoru szep, viszont sajnos kiderult, hogy iranyonkent 40 perc lenne, amit a gyerekeink ezekben a viszonylag kicsi hajokban biztos nem birtak volna ki. Ezert csak nezegettunk egy kicsit es mentunk vacsorazni. Regen lattam ennyire szep tavat. Egeszseges, sok hal van benne, nagyon szep szinu a vize, korulotte pedig latszik, hogy mar evszazadok ota gazdag emberek jarnak ide nyaralni. Kesobb, mar Magyarorszagon hallottuk, hogy itt van egy bobpalya, ahol telen lehet turistakent is csuszni, biztos kiprobalnam, ha arra jarok.

dsc02353

dsc02351

Az egesz ut egyik legjobb etterme volt a berchtesgadeni Oberkalberstein, ahol a vadetelek mellett (sajat oztenyeszetuk van), a desszertek voltak nagyon-nagyon jok. Egeszen remek volt a csaszarmorzsa:dsc02366

es a forgoszel nevu suti. Ez utobbi egy gyerekfejnyi fank, megtoltve vaniliafagyival, korbenyomva tejszinhabbal (igazi), eperszosszal es friss eperrel megszorva (ez a szezonalis valtozat). Van egy masik verzioja is, ahol eperszosz helyett tojaslikor, eper helyett pedig meggy van, szerintem az valamivel finomabb.
dsc02364

Sorry, comments closed.