Cancun, altalanos benyomasok

Hogyan ereztem magam? Menjetek ti is Mexikoba?

Nem igazan. Szerintem pedig egy csomo ennel jobb celpont van. A kozbiztonsag (a hoteleken kivul) rossz es engem nyugtalanit, ha geppisztolyos rendoroket latok. A belvarosi buszuton is talalkoztam egy ellenorzoponttal, allig felfegyverzett emberekkel.

A hely teljesen az amerikai nyugdijas igenyeire van szabva (programokra: hotel-busz-kezenfogva korbevezet-busz-hotel). Furcsa volt a bizalmatlansag, a hotelt elore kellett a teljes idoszakra kifizetnem, ilyennel meg nem talalkoztam. A meruleseket is elore ki kellett fizetni, ilyenre sem volt pelda.

Az emberek nem tuntek oszinten kedvesnek, inkabb csak egy kedvesseg-alarc, ami a nyaralok penztarcajanak szol, nem az embereknek (Guadeloupe-on nem igy volt). A hotelen belul persze jo, sok a kaja, van medence, de ehhez eleg Tuneziaig repulni, nem kell 15 ezer km-t repulni.
A varosbol kivezeto uton pedig az elso 20 km-en harom rendorsegi ellenorzopont uzemel, ezek elott olyan brutalis fekvorendorok vannak, hogy lepesben lehet csak athaladni rajtuk, pedig a mexikoi kivitelu autok kivetel nelkul megemelt valtozatban erkeznek.

A rendorok bodeit pedig 30 centi atmeroju, betonnal kiontott femcsovek biztositjak. Nagyon kemenyen neznek ki a Dodge Charger rendorautok:

Itt is tudnak am kemenyen dolgozni:

Ha veletlenul tonkremegy egy szalloda: ket meno szalloda kozott is ott marad es hagyjak szetrohadni:

Persze vannak igazi deli dolgok is: kellene egy vizora, de utban van a kerites, no problemo:

Amitol pedig latszik, hogy masodvonalbeli orszagban vagyunk, a Tudomany csodai DuPont CFC-je, meg mindig hasznalatban:

Sorry, comments closed.