Nizzaban es kornyeken eleg sok, a Michelin-guide szerint is kiemelkedo etterem van, csak a varosban tucatnyi csillagos etterem talalhato. Foglalasi problemak miatt vegul mi megsem Nizzaban, hanem Mentonban ettunk eloszor Michelin-csillagos etteremben, bar ez egyol egy ket csillagos volt, a Mirazur.

DSC01086Az etterem az olasz-francia hataron, de meg Franciaorszagban talalhato, annyira, hogy a szomszed epulet, 10 meterre, a regi hatratkelo (persze Schengen miatt mar csak a kozlekedesi tablak valtozasa mutatja, hogy orszagot valtottunk).

Az ut szep volt, az utolso szakaszon nem az autopalyan mentunk, igy ilyen szep kepet tudtunk csinalni Monacorol:

DSC01083

Egy nyolc fogasos kostolomenut valasztottunk ebedre es oszinten szolva csalodtunk. A bo 100 euros arert azt vartuk, hogy minden fogas lenyugozo legyen, kifogastalan kiszolgalassal.

Ehhez kepest, es most sznoberia jon, a rozsaszin kacsamell bore nem volt ropogos (picit tul koran keszitettek el es allt?), a pincerfiu pedig latvanyosan megsertodott, amikor nem hagytuk, hogy a gyerekek szetturt csokitortajat elvigye. Tul fiatal volt meg (ilyen tizeneves), ezert nem erthette, hogy igaz, hogy nem esznek mar belole (es valoszinuelg nem is fognak), de attol meg uvoltes lesz, ha elviszi. Erre enyhe undorral kicserelte a csokis kanalat egy tisztara es innentol negy fogasnal elfelejtette elmondani, hogy mit is eszunk eppen.

A gyerekek amugy tok jol viselkedtek, a harom ora alatt Erik egyetlen egyszer szaladt el.

A menuben harom fogasban is hasznaltak szarvasgombat, aminek annyira nem orultem. Egyreszt, nem szeretem valamiert az izet. Masreszt sajnos ugy gondoljak, hogy ha egy fogashoz hozzaadnak szarvasgombat, akkor mar vegeztunk is, megvan a megfeleloen meno etel.

A harmadik hiba pedig sajnos az volt, hogy bar semmi bajom a kis adagokkal, a meno ettermekben nem szoktak nagy adagot adni, hogy jusson hely a 8 fogasos ebednek, _de_ azert amikor itt vegeztunk, ehes maradtam. Szoval kb. az elso gondolatom az volt, hogy ok, ez igy jo volt es erdekes, de akkor szerezzunk mar egy Big Mac menut :-).

Ezzel egyutt nem adjuk fel, eleg sok jo etterembe sikerult elmennunk, a ladenburgi idoszakban pedig meg szeretnenk latogatni a Mannheim melletti 3 csillagos ettermet, az Amadort.

Sorry, comments closed.